• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Djurgården
DIF

Toppmöte i norr - Djurgården blickar mot Luleå

7 december 2018 15:00
#LFHDIF

Senast som Luleå och Djurgården gjorde upp slutade det med bortavinst på Hovet efter avgörande från Einar Emanuelsson. Toppduon laddar nu för nästa styrketest - en match där Djurgården har chans att klättra i tabellen.


Noterbart Luleå

– Efter att ha stormat fram och plockat fyra raka vinster tog det stopp senast. Luleå föll då mot Färjestad i en match där laget faktiskt gick mållösa - 0-1 på bortais.

– Mot Djurgården har dock norrbottningarna fina minnen från tidigare på hösten. Duons möte på Hovet i början på oktober slutade 1-2 till Luleå, efter ett förlängningavgörande. Segerskytt den gången var Einar Emanuelsson.

– Jack Connolly har varit strålande stora delar av säsongen och slåss i toppen av poängligan. Amerikanen har nio mål och tio assist, något som ger 19 poäng och en sjätteplats i hela SHL.

Noterbart Djurgården

– I avsaknad av sin radarpartner Jacob Josefson har Jakob Liljas poängskörd fallit en aning. På torsdagen var dock nyförvärvet tillbaka som stor festfixare på Hovet. I förlängningen av rysaren mot Skellefteå klev Lilja fram med segermålet som innebar 3-2.

– Bonuspoängen håller Djurgården kvar på rätt sida om kvartsfinalstrecket. Tabellsexan har 38 poäng, vilket är fyra färre är Luleå som är tvåa i SHL. Även förstaplatsen i ligan är lika många poäng bort och Djurgården kan vid seger i helgen avancera rejält.

– I vinsten över Skellefteå kom laget tillbaka från ett tvåmålsunderläge. Olle Alsing och Jonathan Davidsson hämtade halvvägs genom den andra perioden upp till likaläge med varsitt mål inom loppet av bara någon minut.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.