TIK

Mannberg stor Brynäshjälte efter hattrick

8 december 2018 20:54
#BIFTIK

Efter två raka hemmaförluster är Brynäs tillbaka på vinnarspåret. Daniel Mannberg blev stor segerorganisatör med sina tre mål i 5–1-segern mot Timrå.

Brynäs hade en två matcher lång poängtorka på hemmaplan att försöka spräcka. Timrå hade en nio matcher lång förlustsvit på bortaplan att stoppa. Bara ett av lagen skulle lyckas – och det var Brynäs som fick bäst start efter Jesper Boqvists solomåd sent i den första perioden.

Med ledningsmålet i ryggen kunde Brynäs fortsätta på den inslagna vägen i nästa period. Då var det Daniel Mannberg som höll sig framme efter ett hjärnsläpp hos bortalaget. Brynäs kom tre mot noll, och Mannberg valde att ta eget avslut – ett lyckat beslut.

”Nu blir det enklare att grisa på”

Anton Wedin reducerade för Timrå sent i mellanperioden, men det hjälpte inte när korken gick ur för Brynäs. Joel Kellman utökade först ledningen till 3–1, men sedan gjorde Daniel Mannberg den här kvällen till sin.

Hans 4–1-mål blev spiken i kistan för tre poäng – och med 90 sekunder kvar att spela kom 25-åringens tredje mål för kvällen i tom bur. Han berättade efteråt att hans lagkamrater hade uppmanat honom att ta det skottet för att göra hattrick.

– Skönt att göra hattrick så klart. Nu blir det enklare att grisa på med träningen, säger Daniel Mannberg till C More efter matchen.