MIK

Mora tog omedelbar revansch mot HV71

8 december 2018 20:37
#MIKHV71

HV71 lyckades inte följa upp storsegern mot Mora senast med ytterligare en i returmötet. I stället tog Mora revansch efter en riktig pangstart med två mål på kort tid – som räckte hela vägen till tre poäng.

Hemmalaget kom ut som vässade med Moraknivar till matchen mot HV71. Det tog bara drygt en minut innan Matt Bailey prickade in 1–0 med ett laserskott upp i krysset. Men hungern var inte mättad där, utan Mora fortsatte.

Halvvägs in i perioden utökade Michael Keränen ledningen med en styrning upp i nättaket, och även det målet var otagbart för Jonas Gunnarsson i HV71-kassen.

Det blev väckarklockan för HV71 som i nästa period visade upp sig på ett helt annat sätt. Och det et gav utdelning tämligen omgående. Didrik Strömberg prickade in reduceringsmålet med ett skott från backposition.

– HV71 spelar bra, får ner oss djupt och har långa anfall, sa Moras Mathias Bromé till C More efter två perioders spel.

”Vi visar ruskig karaktär”

HV71 lyckades dock aldrig få till någon intensiv slutforcering värd namnet i slutperioden – mycket på grund av Moras robusta försvar i matchen. Det blev därmed inget mer mål i matchen. Moras revansch, efter förlusten med 0–6 mot samma motstånd i torsdags, var ett faktum.

– Vi visar ruskig karaktär genom att gå från utspelade till att vinna. Det är starkt. HV71 är ett grymt bra hockeylag men vi var förtjänta av att vinna, sa Moras Anton Masuhr till C More efter matchen.