MIF

Malmö höll undan hela vägen mot Örebro

8 december 2018 20:48
#ÖREMIF

Malmötränaren Peter Andersson stod som vinnare efter återkomsten till Örebro – men det satt hårt inne. Malmö kunde till slut hålla undan och vinna med 3–1 på bortais efter Frederik Storms viktiga mål i tredje perioden.

Trots mängder av numerära överlägen åt båda håll i den första perioden var det inget som gav resultat på måltavlan. Det var först med 36 sekunder kvar att spela av den andra perioden som det första målet kom.

Max Görtz var då först på en retur efter en sargstuds bakom Örebros målbur. Fram till dess var det dock Örebro som hade skapat mest i en match som annars till stor del mest bestod av utvisningar och numerära överlägen - åt båda håll. Men effektiviteten var desto mindre förekommande.

– Vi måste orsaka färre kontringar. Om vi fortsätter att skapa lägen kan vi nog få in en puck, sa Örebros Aaron Palushaj till C More efter den andra perioden.

Palushajs straffmål räckte inte

Han sa det och han skulle göra det. Men innan Palushaj tog vara på ett straffslag för Örebro hann Frederik Storm öka på Malmös ledning. Därmed kom Örebro aldrig ikapp bortalaget – och med nio sekunder kvar kunde Christoffer Forsberg låsa in slutresultatet 3–1 med ett mål i tom bur.

Någon svårare analys behövde Malmö inte göra efteråt. Storm uttryckte det enklast själv:

– I dag lyckas vi göra mål, och det räcker för att vinna, sa målskytten till C More efter matchen.