• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Malmö
MIF

Andersson tillbaka i hemstaden - ställs mot hungrigt Örebro

7 december 2018 15:00
#ÖREMIF

Anfört av sin nya tränaruppsättning svarade Örebro för en riktig urladdning på torsdagen. I Behrn Arena ska nu Närkelaget jaga nya poäng, men ställs mot svårspelade Malmö med just en Örebroson på tränarbänken.


Noterbart Örebro

– Succé från start! Den första matchen med Niklas Eriksson, Jörgen Jönsson och Henrik Löwdahl tillsammans på tränarbänken slutade i en 7-1-knock. Frölunda slukades totalt när Örebro fick Behrn Arena att koka.

– Aaron Palushaj var framträdande i vinsten med ett mål och två assist. Amerikanen fortsätter därmed att levereade framåt för Örebro. Även Marcus Weinstock hade en fin torsdag, med dubbla fullträffar.

– Vinsten satte stopp för en lång förlustrad som hade sträckt sig över fyra matcher. Örebro klättrade i och med det upp ovanför kvalstrecket.

Noterbart Malmö

– Malmö fortsätter att plocka med sig vinster och Johan Olofsson fortsätter att göra matchvinnande mål. Hemma mot Rögle svarade forwarden för säsongens tredje avgörande, när han sköt 2-1 i straffläggningen.

– Derbyvinsten placerar Malmö på femte plats i SHL-tabellen, med hela sju vinster efter ordinarie tid. Det är mest i hela ligan.

– Mötet med Örebro innebär ännu en återkomst för Peter Andersson till klassisk mark. Den mångåriga Malmötränaren växte upp i Örebro, slog igenom i dåvarande Örebro IK och var även den tränare som ledde Örebro Hockey till SHL våren 2013.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.