19 december 2018 21:42
Fyra spelare i Skellefteå med svartgula tröjor klappar om varandra samtidigt som en spelare i Linköping med vit tröja syns i bakgrunden
#SKELHC

Det var ett skadedrabbat Linköping som kom till spel efter uppehållet och det drog Skellefteå nytta av när man tog tre viktiga poäng, mycket tack vare sina offensiva stjärnor.

Någon ringrost efter uppehållet syntes inte hos hemmalaget som startade matchen frejdigt och fick tidig utdelning. Radarparet Joakim Lindström och Oscar Möller gjorde matchens första mål när Lindström hittade Möller som backat upp i höga slottet och direktsköt 1-0. Och värre skulle det bli för gästerna som släppte in ett till mål kort senare. Adam Pettersson fick pucken till skänks i offensiv zon och även om hans skott blev misslyckat blev det en perfekt framspelning till Robin Alvarez som fick öppet mål att raka in en studsande puck i.

– Vi har pratat om att vi för ofta startat dåligt och ville komma ut med gasen i botten den här matchen, sa Robin Alvarez i pausen mellan första och andra perioden.

– Vi är fantastiskt mjuka där ute och så ska inte Linköpings Hockey Club agera, slog Linköpings lagkapten Eddie Larsson fast.

Men det började inte roligare för Linköping i den andra perioden. Skellefteå gjorde precis som i första och satte två snabba mål, det första sedan Robin Alvarez fått gå in ohotad köksvägen och slå in sin egen retur för sitt andra för matchen. Det andra kom efter ett misslyckat byte av bortalaget vilket gav Bud Holloway yta på vänsterkanten varifrån han hittade Adam Pettersson som kunde stöta in pucken i öppet mål. Lite hopp tände kapten Eddie Larsson hos östgötarna när han stod för en tjusig soloraid där han dribblade bort ett par motståndare innan han med en precis passning hittade junioren Nikola Pasic som medelst ett direktskott kunde sätta sitt första SHL-mål. Och Linköping red vidare på vågen när samme Pasic låg bakom ytterligare en reducering. Efter en lång passning släppte han pucken bakom ryggen till Filip Karlsson som i sin tur hittade in till Joe Whitney som petade in 4-2. Där och då var hemmalaget rejält i brygga och Linköping skapade chans på chans. Men en utvisning satte stopp för Linköpings reduceringsjakt och Skellefteå kunde hålla sin tvåmålsledning in till tredje perioden.

– Eddie hittar mig jättebra så det är bara att lägga in pucken, otroligt skönt! Men det gäller att vinna matchen nu, sa debutmålskytten Pasic till C More.

Slutade med tennissiffror

I den tredje perioden upprepade sig historien från de tidigare två perioderna. Skellefteå gjorde, om än med lite längre mellanrum, två mål. Först kastade Oscar Möller in en puck på mål där Joakim Lindström sträckte fram klubban och styrde in 5-2, duons andra mål för matchen. Sedan stod Bud Holloway för sin tredje assist för kvällen när han spelade fram Andreas Wingerli till 6-2 och den definitiva spiken i kistan. De offensiva stjärnorna var tungan på vågen den här kvällen för Skellefteå som nu tittar uppåt i tabellen.

– Vi skapar mycket idag och har börjat klättringen nu, vi siktar uppåt, slog Adam Pettersson fast efter matchen.