Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Stjärnan ska skjuta Skellefteå ur svackan

19 december 2018 11:30
#SKELHC

Skellefteå har tre raka förluster i SHL och hoppas på ett trendbrott under onsdagen när Derek Roys Linköping kommer på besök. Är det stjärnan Joakim Lindström som skjuter en efterlängtad seger till hemmalaget?


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har tre raka nederlag i SHL och återfinns på plats tio i tabellen med 34 inspelade poäng. Upp till sjätteplatsen och direktplats till slutspelet är det i dagsläget sex poäng.

Joakim Lindström har endast gjort ett mål och en assist under de fem senaste matcherna. Nu vänder sig laget till den stora stjärnan i hopp om att bryta den negativa sviten.

– I senaste matchen, förlustmatchen mot Rögle, noterades Juhamatti Aaltonen för en assist. Det var finländarens sjätte assist för säsongen. Han är dock fortfarande mållös efter 22 spelade matcher. Kommer den efterlängtade fullträffen under onsdagen?

Noterbart Linköping

– Östgötarna har vunnit tre av de fem senaste matcherna och ligger fyra i den jämna SHL-tabellen med 41 poäng. Allra senast kommer laget dock från en förlust med 0-1 hemma i Saab Arena mot Färjestad.

– Derek Roy är i fin form och den kanadensiska stjärncentern har avancerad till en tiondeplats i poängligan med 19 poäng på 22 matcher. Under de senaste fem matcherna har 35-åringen gjort ett mål och fyra assist. Endast Luleås Niklas Olausson har fler under samma period.

– Senast när lagen möttes vann Linköping med 2-1 efter förlängning hemma i Saab Arena. Den stora hjälten då hette Adam Brodecki.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKELHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.