Eriksson storspelade - Brynäs nollade Rögle

19 december 2018 21:42
Brynäs målvakt Joacim Eriksson ler mot sina lagkamrater, med hjälmen uppdragen på huvudet.
#RBKBIF

40-17 i skott till Rögle mot Brynäs. Men Brynäs knep alla poäng efter en förträfflig insats i mål av Joacim Eriksson och en effektiv forwardsuppställning. 0-4 skrevs slutresultatet till i en match där allt gick Brynäs väg.

Både Rögle och Brynäs kom ut till spel rejält taggat. Tempot skruvades upp till max och hemmalaget vaskade fram chans på chans till enbörjan. Men varken studsarna eller turen var på hemmalagets sida till en början där gästernas målvakt Joacim Eriksson spelade riktigt bra.

Brynäs växlade upp och när gästerna var i anfalsszonen var det farligt direkt, och Brynäs var också effektiva. Jacob Blomqvist siktade in sig när han satte 0-1 från nära håll och Nicklas Danielsson fick all tid i världen när han serverades öppen bur fram till 0-2 av Jesper Boqvist.

– Hockeygudarna är inte med oss verkar det som, sammanfattade Leon Bristedt i Rögle till C More i pausen.

Men hockeygudarna verkade inte vilja vara på Rögles sida denna afton. Hemmalaget pressade på i inledningen av den andra perioden, och tvingade Brynäs att ta timeout. Men direkt efter det så satt istället 0-3 i nät när Johan Alcén lirkade in en retur från nära håll, och kort därefter hittade Jesper Boqvist rätt med ett snärtigt avslut fram till 0-4.

– Vi är effektiva, sa Jesper Boqvist i Brynäs kort och gott till C More efter två perioder.

Rögle hade inget med sig

Hemmalaget gav det en sista chans i den tredje perioden och pressade på, men idag fick man inte turen med sig. Nyförvärvet Trevor Mingoia hade en puck i nät, men det dömdes bort för målvaktsinterference, och Rögle kom att bli nollat denna kväll trots 40 skott mot mål. Joacim Eriksson motade allt när Brynsä spelade av matchen och vann med 0-4.