Samuel Fagemo fick Scandinavium att koka

8 december 2018 18:12
#FHCVLH

Det var en tät, fartfylld och målsnål match när Frölunda och Växjö drabbade samman i Scandinavium. Matchen skulle gå hela vägen till straffar innan den avgjordes - väl där klev JVM-spelaren Samuel Fagemo fram och avgjorde.

Den första perioden mellan Frölunda och Växjö kom främst att handla om lagens burväktare Johan Gustafsson och Viktor Fasth. De stängde nämligen igen helt och hållet och det var mållöst efter 20 minuter i Scandinavium, trots ett litet spelövertag för gästerna.

– De gör några saker bättre än oss i första perioden och får längre anfall på oss. Det blir jobbigt då, konstaterade Frölundas Patrik Carlsson i C More.

Även den andra perioden blev mållös. Det ska dock gästerna tacka Viktor Fasth för som hade en hel del att göra och motade 11 skott när Frölunda tog tag i taktpinnen, mycket tack vare tre numerära överlägen.

"Coolt att spela i Scandinavium"

Den tredje perioden var ganska lik den andra med ett stor spelövertag för hemmalaget men precis som i den andra stod gästernas målvakt i vägen. Även Johan Gustafsson höll tätt i 60 minuter och matchen gick till förlängning, men inte heller där föll några mål. På den efterföljande straffläggningen blev sedan JVM-uttagne Samuel Fagemo stor matchhjälte när han lyfte in pucken i krysset till ett öronbedövande jubel i Scandinavium. Segern var Frölundas första efter två raka nederlag och hela 1-7 mot Örebro senast.

– Det var en skön avslutning och vinst. Det är så coolt att spela i Scandinavium det är helt sjuka fans, sa en lyrisk Samuel Fagemo i C More.