• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Lasch mot Horák i heta rivalkampen

7 december 2018 15:00
#FHCVLH

Ryan Lasch lämnade isen poänglös och med stora förlustsiffror. Roman Horák gjorde segermålet och förlängde Växjös formtopp. Frontfigurerna ställs här öga mot öga, när Frölunda tar emot Växjö i Scandinavium.


Noterbart Frölunda

– Nej, det blev ingen lyckad torsdags i Örebro. Frölunda fick rulla hem från Närkeslätten med 1-7 i och en av säsongens svagaste prestationer i bagaget. Förlusten var lagets fjärde på de fem senaste matcherna.

– Trots den nedåtgående formen ligger Frölunda med i den täta toppstriden, som sträcker sig hela vägen ner till plats sju där laget befinner sig. Avståndet upp till serieledning är bara fyra poäng stort och hemma i Scandinavium är Frölunda starka.

– Ryan Lasch gick poänglös ur förlustmötet med Örebro, men det var annars en ovanlig händelse denna höst. Frölunda stora offensiva vapen har haft en fin utdelning och är tvåa i SHL:s poängliga. Lasch står på sju mål och 15 assist.

Noterbart Växjö

– Om Ryan Lasch är Frölundas stora anfallshot är Roman Horák detsamma för Växjö. Den tjeckiska forwarden slog till med ytterligare ett mål under torsdagen och blev även segerskytt, då hans 2-0 slutligen blev avgörande i 2-1-vinsten över Timrå.

– Segern var Växjös sjunde sett till de nio senast spelade matcherna. Formen hos vårens mästarlag går tveklöst uppåt och laget har även klättrat i tabellen.

– Viktor Fasth var fenomenal i segern över Timrå. Målvakten stoppade 23 av 24 skott och landade på 95,83 i räddningsprocent.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.