Luleå pulveriserade Mora på hemmais

19 december 2018 21:40
Luleås Petter Emanuelsson i närbild där han ser fokuserad ut.
#LHFMIK

Luleå fortsätter att stråla av självförtroende. Mot Mora under onsdagskvällen vann hemmalaget klart 5-2 efter en till närmaste prickfri insats där Luleå var på en nivå högre än Mora för kvällen.

Första matchen i SHL igen efter landslagsuppehållet och intresset var stort i Luleå där över 5000 personer hade letat sig till Coop Norrbotten Arena för att titta på Luleå mot Mora. Och man fick se ett heltaggat hemmalag som pepprade Moras målvakt Janne Juvonen sönder och samman i den första perioden. 15-1 i skott, men bara 1-0 i mål efter att Johan Harju hittat rätt från nära håll.

– En bra period av oss. Inget snack om den saken, sa Johan harju till C More efter den första perioden.

Dominansen fortsatte för Luleå

Luleå var det spelförande laget även i den andra perioden och pressade på för fler mål. Jack Connolly firade sitt nytecknade tvåårskontrakt med att styra in 2-0 och följde sedan upp det med att servera Emil Larsson fram till 3-0 i powerplay.

Mora hade inte mycket som fungerade och när Marek Daloga drog på sig ett matchstraff blev det än jobbigare, något som skottstatistikn på förkrossande 32-5 efter två perioder vittnade om.

– Jag vet inte vad vi ska göra faktiskt. Det är inget som funkar. Vi måste börja om från början, sa Mathias Bromé i Mora till C More.

Mora blev bättre i den tredje perioden och jämnade ut spelet ena ning och skulle också få nätkänning. Mathias Bromé reducerade till 3-1, men kort därefter kom 4-1 genom Petter Emanuelsson. Luleå hade kontroll på händelserna i den tredje perioden och Nils Carnbäcks reducering till 4-2 ändrade inte på det. Luleå spelade av matchen och Johan Harju stängde igen butiken med sitt 5-2 i öppen bur.