• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Mora
MIK

Luleå går för åttonde raka - Mora gästar

19 december 2018 11:30
#LHFMIK

Både Luleå och Mora gick till landslagsuppehåll med en varsin seger i bagaget. Nu ska serieledarna, med sju raka hemmavinster, försvara sin tabellplacering samtidigt som tabelljumbon Mora kommer att göra allt för att lämna sistaplatsen.


Noterbart Luleå

– Luleå har vunnit de sju senaste hemmamatcherna och är serieledare, med samma poäng som tvåan Färjestad. Nu ska norrbottningarna försvara sin tabellplats.

Niklas Olausson gjorde två poäng, i form av ett mål och en assist i den senaste matchen mot Djurgården. 32-åringen har gjort sju poäng på de sex senaste matcherna.

– Jesper Sellgren gjorde även han två poäng senast mot Djurgården.

– Luleå och Mora har spelat en match mot varandra tidigare denna säsong. Då vann norrbottningarna med 2-1, även den matchen spelades i Coop Norrbotten Arena.

Noterbart Mora

– Mora har vunnit två av de tre senaste matcherna, däremot kommer de med sju raka bortaförluster bakom sig.

Matt Bailey var den enda som nätade när Mora mötte Luleå senast. Kanadensaren var även den som öppnade målskyttet i Moras senaste match när de vann över HV71 med 2-1.

– Det är otroligt jämnt i botten av tabellen. Just nu ligger Mora sist men kan vid vinst mot Luleå klättra upp på en tolfte plats, om både Örebro och Timrå förlorar sina matcher.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFMIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.