Timrå
TIK

Frölunda chockade Timrå - vände i tredje perioden

19 december 2018 21:40
Frölundas back Chay Genoway skriker knäståendes ut sin glädje efter ett mål. Frölunda i sina vita bortaställ.
#TIKFHC

Timrå kämpade och slet och såg ut att gå mot segern. Då blixtrade Frölunda till och vände på steken och tog med sig alla tre poäng hem till Göteborg med segersiffrorna 2-4.

Timrå var laget som drev upp tempot i hemmamatchen mot Frölunda. Man pressade på ordentligt till en början, även om chanserna inte var supervassa mot ett tätt Frölundaförsvar.

Frölunda såg inte ut att riktigt att ha tempot i benen till en början och trots powerplay i fem minuter efter att Timrås David Printz dragit på sig ett matchstraff så var det inte några riktigt heta lägen från gästernas sida.

Publiken hann sedan knappt bänka sig i den andra perioden innan det small till - två gånger om. Först kom Anton Wedin helt fri och mellan benen på Johan Gustafsson hittade han en lucka fram till 1-0. Men Frölunda kunde replikera omgående när Mats Rosseli-Olsen från nära håll kunde peta in 1-1.

Spelet böljade åt båda håll och chanser för mer mål saknades inte, men båda målvakterna, Niklas Svedberg och Johan Gustafsson spelade bra.

Kvitterat i matchstraff

I slutskedet av den andra periodn kom Frölundas Tim Söderlund in mot mål i hög fart. Han hoppade in mot mål, träffade rätt i huvudet på Niklas Svedberg som tvingades bryta för en stund. Söderlund fick matchstraff för huvudtackling och Timrå kunde inleda den tredje perioden i powerplay.

Då fick inte hemmalaget någon utdelning, men den skulle komma senare när Henrik Törnqvist tryckte in en retur från när ahåll fram till 2-1. Timrå hade sedan bra koll på matchen, men från ingenstans, och från snäv vinkel fick Max Friberg in 2-2 via ryggen på Niklas Svedberg (som kom tillbaka in i matchen).

Frölunda nöjde sig inte med det. Minuten senare följde backen Chay Genoway med upp i anfallet och han smällde in 2-3 i krysset med ett mäktigt skott. Matchen var vänd och i Timrås iver till att få till en kvittering så satte MAx Friberg avgörande 2-4 i öppen bur.