Hemma
Djurgården
DIF
Borta
HV71
HV71

Djurgården vill tillbaka till toppen

19 december 2018 11:30
#DIFHV71

Djurgården har halkat en del i tabellen den senaste tiden. En seger mot HV71 skulle vara välkommen för stockholmarna som får tillbaka en del spelare från skadelistan, men gästerna lär vara minst lika hungriga på poängen.


Noterbart Djurgården

– Djurgården har halkat lite i tabellen efter att bara ha spelat hem två segrar på de sju senaste matcherna. Inför matchen mot HV71 återfinns stockholmarna på sjunde plats i tabellen med 38 poäng.

– På hemmaplan har Djurgården vunnit två av de tre senaste matcherna.

Daniel Brodin har gjort poäng i tre raka matcher, fyra assist.

– Djurgården vann det första inbördes mötet med HV71 den här säsongen. Lagen möttes i Jönköping den 4 oktober och Djurgården fick med sig en seger med 3-1.

– På grund av skador har Djurgården fått röra runt lite i sina formationer på sistone. Men nu rapporterar tränaren Robert Ohlsson på klubbens hemsida att det ljusnat lite. Klubben har under uppehållet haft hela åtta spelare iväg på landslagsspel.

Noterbart HV71

– HV71 har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Senast blev det dock en plump i protokollet när smålänningarna förlorade i Mora.

– På bortaplan har det varit tufft. HV71 har vunnit en av de åtta senaste bortamatcherna.

Kristofer Berglund har gjort tre poäng (0+3) de två senaste matcherna.

Simon Önerud har gjort tre mål de tre senaste matcherna.

Johan Johnsson har gjort tre poäng (2+1) de tre senaste matcherna.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.