Djurgården vann efter dramatisk avslutning

19 december 2018 21:27
#DIFHV71

Djurgården var i underläge större delen av matchen. Men med 81 sekunder kvar att spela krutade Linus Hultström in kvitteringen – och i förlängningen avgjorde Daniel Brodin med 3–2-målet mot HV71. Gladast var dock kanske Dick Axelsson.

Djurgården brukar vara snabbast ut från startblocket på sin hemmaplan, men den här gången började HV71 bäst. Redan efter tre minuter fick gästerna chansen i numerärt överläge. Oscar Sundh kunde då trycka in 1–0-pucken förbi Adam Reideborn, som var en av åtta spelare i Djurgården som har varit på landslagsuppdrag under uppehållet.

HV71 hade bud på ännu fler mål i inledningsperioden, men Reideborn höll hemmalaget kvar i matchen.

– Vi skjuter fem skott under första perioden på hemmaplan, det är under all kritik, sa Djurgårdens Dick Axelsson till CMore.

Avgjorde i förlängning

Axelsson var även självkritisk mot sitt eget spel. Men i den andra perioden lossnade det. Han gjorde då sitt första mål för säsongen då han bröt in från höger, dribblade av ett par spelare och hittade en lucka förbi Jonas Gunnarsson.

Det sista ordet för perioden skulle dock komma från HV71, som hann ta ledningen på nytt genom Sebastian Wännström.

Men det sista ordet för matchen – det kom från Djurgårdens sida. Med drygt en minut kvar att spela kvitterade Linus Hultström genom en projektil från blålinjen. Och i den efterföljande förlängningen klev Daniel Brodin fram och gjorde 3–2 i en spelvändning.