Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Brynäs går för tredje raka när Växjö gästar

21 december 2018 11:30
#BIFVLH

Brynäs kommer med gott självförtroende efter att ha nollat Rögle på bortaplan under onsdagen. Nu slår Gavlerinken Arena upp portarna igen där det kommer bjudas på en riktig kamp om de tre poängen när Växjö kommer på besök.


Noterbart Brynäs

– Brynäs nollade under onsdagen Rögle med 4-0 och har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

Jesper Boqvist har gjort poäng i tre raka matcher, två mål och två assist. I mötet mot Rögle svarade 20-åringen för två poäng. Och är nu uppe på en delad förstaplats i den interna poängligan tillsammans med Joel Kellman - både på 19 poäng.

– Brynäs och Växjö har plockat lika många poäng på de fem senaste matcherna, tio poäng av femton möjliga.

– Gävlelaget ligger just nu åtta med endast en poäng upp till Linköping på sjätteplatsen, en bra julklapp till publiken i Gavlerinken Arena? Tre poäng och en ny tabellplacering bland topplagen.

Noterbart Växjö

– Växjö har vunnit fem av de sju senaste matcherna, och besegrade senast Malmö med 3-1 hemma i Vida Arena. Nu går smålänningarna för att bryta sin dystra bortatrend på tre raka förluster.

Roman Horák har gjort 13 poäng de tolv senaste matcherna, tre mål och tio assist. Kan han se till att smålänningarna får med sig tre poäng hem från Gävle?

Dominik Bokk och Linus Fröberg var hetast i det senaste mötet mot Brynäs och svarade båda för två poäng var i form av ett mål och en assist.

– Växjö är nu trea med 44 poäng, tre poäng bakom tvåan Färjestad och fyra poäng upp till serieledande Luleå.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.