• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Djurgården
DIF

Hemmastarka Mora vill bygga på segersviten

21 december 2018 11:30
#MIKDIF

Mora har gått starkt på hemmaplan och har fått både Frölunda och HV71 på fall i Jalas Arena. Nu kommer Djurgården på besök till Dalarna - och stockholmarna är på jakt efter ett trendbrott.


Noterbart Mora

– Mora har vunnit de två senaste hemmamatcherna, först besegrades Frölunda med 3-0 och därefter var det HV71 som fick åka poänglösa från Jalas Arena. Dock åkte Mora på en förlust senast när de gästade Luleå som vann med 5-2.

Spencer Abbott har gjort tre assist på de fyra senaste matcherna, hittills har kanadensaren svarat för tre mål och fjorton assist och leder därmed Moras interna poängliga.

Matt Bailey har gjort också svarat för tre poäng på de fyra senaste matcherna - två mål och en assist.

– Mora går nu för att ta tredje raka hemmasegern och på så sätt lämna jumboplatsen i tabellen.

Noterbart Djurgården

– Djurgården har vunnit tre av de fem senaste matcherna, men har förlorat de tre senaste bortamatcherna. Kan stockholmarna studsa tillbaka på bortaplan mot tabelljumbon?

Dick Axelsson gjorde två poäng i senaste matchen mot HV71, ett mål och en assist. Målet var Axelssons första i Djurgårdentröjan.

– Matchen mot HV71 senast fick till förlängning, där blev Daniel Brodin stor matchvinnare när han sköt extrapoängen till stockholmarna. Brodin har nu gjort poäng i fyra raka matcher, ett mål och fyra assist.

– Djurgården är sjua med 40 poäng och jagar topp sex, och det är bara en poäng upp till Linköping. Stockholmarna satsar nu på att ta en efterlängtad trepoängare på bortaplan och blanda sig in i toppstriden igen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.