Skellefteå vände dubbla underlägen till seger

21 december 2018 21:30
En besviken Linus Arnesson i Örebro i åker framåt och tittar ner i isen. I bakgrunden syns fem Skellefteåspelare som firar ett mål genom att krama om varandra.
#ÖRESKE

Örebro hade ledningen med såväl 1-0 som 2-1 i hemmamatchen mot Skellefteå, men gästerna kom tillbaka och med tre mål i tredje perioden säkrades segern. Robin Alvarez spelade återigen en huvudroll för västerbottningarna.

Örebro har visat gryende form den senaste tiden och tog också ledningen hemma mot Skellefteå. Bra skridskoåkning och press gjorde att Jordan Boucher kunde sno pucken av Jonathan Pudas när Skellefteå var på väg framåt, och i samarbete med Christopher Mastomäki ge laget 1-0 efter den första perioden.

– Vi måste upp i vår offensiva del och bli starkare på puck. Vi är lite för otydliga med vårt spel med puck och då kan de komma med sina snabba omställningar, sa Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till C More.

Gästernas Robin Alvarez verkar ha kommit igång på allvar. Två mål senast och nu följde han upp det med nya kassar. Han drog iväg ett direktskott från slottet som letade sig in bakom Eero Kilpäläinen efter 13:47 av den andra perioden.

Men Örebro återtog denm tappade ledningen strax därefter genom Rodrigo Abols som fick pucken från sarghörnet av Patrik Virta och placerade in 2-1.

– Vi har jobbat på att komma in i den positionen på träning så det var skönt att den satt. Viktiga poäng på spel, det är lite av en sexpoängsmatch, sa Abols till C More i pausen.

Skellefteå gick ut hårt i tredje och satte kvitteringen redan efter 2:46 efter att Andreas Wingerli rakat in en retur.

"Små marginaler som avgör"

När matchen sedan stod och vägde drog Örebros back Rasmus Rissanen på sig ett matchstraff vilket gav Skellefteå ett fem minuter långt numerärt överläge. Det utnyttjade gästerna. Joakim Lindström satte 2-3 via en hemmaskridsko och när Örebro sedan jagade kvittering med uttagen målvakt satte Robin Alvarez 2-4 i öppen kasse. Han blev därmed tvåmålsskytt för andra matchen i rad.

– Små marginaler som avgör. En jämn match som kunde slutat hur som helst. Jag hade en turlig studs med mig där och det var skönt. Vi kan bli bättre men vårt passningsspel har kommit mer och mer ändå, sammantaffade Skellefteås Joakim Lindström till C More efter matchen.