• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Örebro söker ny knock på hemmaplan

21 december 2018 11:30
#ÖRESKE

Örebro tappade allt i senaste matchen mot Färjestad och vänder nu hem till Närke i hopp om att hitta segerkänslan på hemmaplan igen. Väl där ställs man dock mot ett hett Skellefteå med en målskytt i storform.


Noterbart Örebro

– Örebro stod för en praktfull förstaperiod senast när man gick ifrån 0-0 till ledning med 3-0 borta mot rivalen Färjestad. Sedan blev det dock platt fall när man tappade allt och föll med 3-4 efter förlängning. Räkna med andra ord med ett revanschsuget Örebro till matchen mot Skellefteå.

– Senast Örebro var på hemmaos så var det en klang- och jubelföreställning av stora mått. Då pulveriserade hemmalaget Frölunda när man fullständigt gick på knock under sin nya tränarkonstellation. Frågan är om hemmaplan kan fälla avgörandet ännu en gång?

– En spelare i hemmalaget att hålla koll på är Anton Hedman. Den tunga, stora och starka forwarden får stort förtroende på isen och har verkligen fått poängutdelningen att lossna i Örebrotröjan. Senast öppnade han målskyttet och Skellefteå kommer få slita hårt för att hålla den starka forwarden borta från egen kasse.

Noterbart Skellefteå

– Skellefteå blandar och ger i SHL, men senast så visade man sin klass när man vann klart hemma mot Linköping med 6-2. Laget spelade en fantastisk hockey och nykomponerade kedjan med Albin Lundin mellan Oscar Möller och Joakim Lindström gav önskad effekt direkt.

– En annan spelare som fått upp farten är Robin Alvarez. Efter en något trög start i Skellefteå med en skral poängskörd så har skåningen nu verkligen hittat sin plats och senast bjöd han på två mål och bör således vara i fin form till bortamötet mot Örebro.

– Skellefteå har haft problem mot Örebro på bortaplan den senaste tiden och fem av de sex senaste matcherna har slutat med seger för Örebro. En trend Skellefteå naturligtvis vill bryta.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRESKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.