• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Malmö mot serieledaren - ska stoppa Connolly

21 december 2018 11:30
#MIFLHF

Jack Connolly öser in poäng och Luleå radar upp vinster. Norrbottningarna har möjlighet att fira jul i serieledning, något som Malmö vill sätta stopp för. I sin hemmaborg söker rödhökarna revansch för förlusten senast.


Noterbart Malmö

– Skånelaget föll i onsdags borta mot Växjö med 1-3. Det var Malmös andra förlust sett till de fem senaste matcherna. Formen för rödhökarna är god, även om laget blandat en aning i vinster och förluster den senaste tiden.

– Målet mot Växjö gjordes av Axel Wemmenborn. Forwarden bröt därmed sin dystra trend för hösten och fick för första gången den här säsongen fira ett nätrassel.

Cristopher Nihlstorp vaktade Malmöburen i onsdags och stod trots förlust för en fin insats. Målvakten landade på 91,89 i räddningsprocent, efter att ha stoppat 34 av 37 avslut.

Noterbart Luleå

– SHL:s serieledare fortsätter att storma fram. Luleå spelade hem tre nya poäng i onsdags och slog tillbaka gästande Mora med klara 5-2. I och med det har norrbottningarna vunnit sex av sina sju senast spelade matcher.

Jack Connolly lika stark formkurva som sitt lag. Amerikanen toppar hela SHL:s poängliga och bidrog till vinsten även i onsdags, genom att återigen skriva in sig i målprotokollet. Connolly avslutade matchen med ett mål och en assist.

– En annan Luleåprofil som levererar fint just nu är Daniel Sondell. Efter en poängmässigt seg start på säsongen har backen nu sju assist på fem framträdanden, där två nya framspelningar kom i onsdagens seger.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.