Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Malmö mot serieledaren - ska stoppa Connolly

21 december 2018 11:30
#MIFLHF

Jack Connolly öser in poäng och Luleå radar upp vinster. Norrbottningarna har möjlighet att fira jul i serieledning, något som Malmö vill sätta stopp för. I sin hemmaborg söker rödhökarna revansch för förlusten senast.


Noterbart Malmö

– Skånelaget föll i onsdags borta mot Växjö med 1-3. Det var Malmös andra förlust sett till de fem senaste matcherna. Formen för rödhökarna är god, även om laget blandat en aning i vinster och förluster den senaste tiden.

– Målet mot Växjö gjordes av Axel Wemmenborn. Forwarden bröt därmed sin dystra trend för hösten och fick för första gången den här säsongen fira ett nätrassel.

Cristopher Nihlstorp vaktade Malmöburen i onsdags och stod trots förlust för en fin insats. Målvakten landade på 91,89 i räddningsprocent, efter att ha stoppat 34 av 37 avslut.

Noterbart Luleå

– SHL:s serieledare fortsätter att storma fram. Luleå spelade hem tre nya poäng i onsdags och slog tillbaka gästande Mora med klara 5-2. I och med det har norrbottningarna vunnit sex av sina sju senast spelade matcher.

Jack Connolly lika stark formkurva som sitt lag. Amerikanen toppar hela SHL:s poängliga och bidrog till vinsten även i onsdags, genom att återigen skriva in sig i målprotokollet. Connolly avslutade matchen med ett mål och en assist.

– En annan Luleåprofil som levererar fint just nu är Daniel Sondell. Efter en poängmässigt seg start på säsongen har backen nu sju assist på fem framträdanden, där två nya framspelningar kom i onsdagens seger.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.