Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Trots dramatik - tre poäng till HV71

21 december 2018 22:05
Nils Andersson klappar Joakim Andersson på huvudet.
#HV71FBK

I sedvanlig ordning när HV71 och Färjestad möts så bjöds vi på hockeyunderhållning och en riktig nagelbitare i Kinnarps Arena. Det svängde fram och tillbaka och bjöds på en hel del känslor men till slut var det HV71 som knep tre poäng efter 60 spelade minuter.


Det var en fysisk tillställning i Kinnarps Arena när HV71 tog emot Färjestad. Gästerna var de som hade flest chanser på mål och Alexander Reichenberg kunde se till att värmlänningarna tog ledningen när Jonas Gunnarsson lämnade en retur. Hemmalaget fick sedan chansen i numerärt överläge två gånger om, men utan utdelning. Kvitteringen kom sedan tio sekunder efter att Färjestad blivit fulltaliga. Joakim Andersson var sist på pucken efter att flera spelare i hemmalaget testat Adam Werner.

HV71 tog kommandot i den andra perioden och gästerna hade svårt att komma till några farliga lägen vissa stunder. Nils Andersson såg till att HV71 kunde ta ledningen för första gången i matchen och det såg länge ut som hemmalaget skulle ha kvar ledningen till period nummer tre, men med bara sex sekunder kvar kom kvitteringen från Färjestad. Michael Lindqvists skott gick in bakom en skymd Jonas Gunnarsson.

– Det finns mycket bra att ta med oss, det är ett jäkla test för oss med ett sent reduceringsmål. Vi får se hur vi kan hantera det i den tredje perioden. De får ju inte få in det skottet i slutet, vi måste lämna fri sikt till Gunnarsson men samtidigt se till att de inte får komma till, sa Nils Andersson till C More.

Dramatisk avslutning

Det var en dramatisk sistaperiod vi bjöds på i Kinnarps Arena. Hemmalagets Anton Bengtsson såg till att hemmmalaget tog tillbaka ledningen i sin 300:e match. Men den glädjen blev kortvarig när Joakim Nygård kunde slå till direkt på passningen från Daniel Viksten som stod för ett fint förarbete. Det var ett ställningskrig in i det sista efter att Alexander Ytterell gjort sitt första mål i HV-tröjan med bara två minuter och 16 sekunder kvar så gick Färjestad för ytterligare en kvittering. Med 53 sekunder kvar av matchen hade Färjestad en puck i mål från Johan Ryno, men efter videogranskning dömdes det bort för att Linus Johansson ansågs störa målvakten och HV71 kunde efter en riktig nagelbitare ta tre poäng.

– Vi kommer lite på efterkälken långa stunder i matchen och får jobba onödigt hårt för att ta oss in i matchen. Vi var nära att få med oss poäng idag också. Det ska bli skönt att fira jul, men jag hade gärna gjort det med en vinst i bagaget, sa Johan Ryno till C More.

Highlights från matchen hittar du här.