Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

HV71 siktar uppåt i tabellen

21 december 2018 11:30
#HV71FBK

Den jämna SHL-tabellen börjar spricka upp en aning och ett lag som inte vill halka efter är HV71. Det gäller att Jönköpingslaget börjar plocka poäng, och nu ställs man mot ett Färjestad som pumpar av självförtroende och som ständigt visar upp sin starka moral.


Noterbart HV71

– HV71 har haft en händelserik höst där man gjort om i tränarleden och letar efter formen för att kunna klättra i tabellen. I uppstarten efter landslagsuppehållet så föll man efter förlängning mot Djurgården, men man har något på gång i sin jakt på att klättra i tabellen.

– En spelare som börjat göra avtryck i Jönköping är Markus Ljungh. Nyförvärvet har börjat producera, och får mycket istid och styr i powerplay. I senaste matchen stod han för två assist, och han är en spelare som måste fortsätta leverera för att ge HV71 framgång.

– Nu ställs man mot Färjestad. Ett lag som brukar bjuda upp till kamp och det brukar oftast vara tempostarka matcher mellan dessa båda lag. Räkna inte med något annat under fredagen då det också vankas storpublik i Kinnarps Arena.

Noterbart Färjestad

– Färjestad har gång på gång visat upp sin starka moral. Senaste matchen mot Örebro var också ett kvitto på det när man vände 0-3 underläge inför den sista perioden till seger med 4-3 efter förlängning. En seger som borde ge självförtroendet en rejäl boost.

Michael Lindqvist vände hem från nordamerika för spel med Färjestad tidigare i höstas, och han gjorde det för att leverera. Lindqvist har verkligen mullrat igång på allvar och i senaste matchen bjöd han på två mål. De viktiga målen som betydde 3-3 och 4-3. En riktig matchvinnartyp.

– Men är det något Färjestad har haft lite problem med på sistone är det bortaspelet. Laget har nästan tagit dubbelt så många poäng på hemmaplan jämfört med på resande fot. Intressant att se om den tendensen kan skådas i bortamötet med HV71.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71FBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.