Tre nya poäng för Frölunda mot Timrå

21 december 2018 21:35
Oliwer Fjellström sträcker ut armarna för att krama två lagkamrater.
#FHCTIK

Efter en jämn inledning var det sedan Frölunda som tog över och styrde och ställde, men skam den som ger sig. Timrå hittade en extraväxel i den sista perioden men trots det fick de se sig besegrade av göteborgarna - igen.

Timrå stod emot bra i rond två mot Frölunda, men inom loppet av två minuter i mitten av den andra perioden kunde hemmalaget ta ledningen med både 1-0 och 2-0. Först var det Oliwer Fjellström som lyfte in pucken i krysset efter fint arbete av bröderna Westerholm. Kort därefter kunde Rhett Rakhshani peta in sitt andra mål för säsongen efter att Victor Brattström lämnat retur på Joel Lundqvist skott.

– Jag är rätt nöjd även om det låter konstigt, vi har chanser för att vara med bättre i matchen men effektiviteten finns inte där just nu. Men har vi tålamod i den här matchen kan vi vända det här, sa Fredrik Andersson till C More.

Det var ett något tröttare Timrå vi fick se i den andra perioden, men när Frölunda sedan tog ledningen med 3-0 genom Patrik Carlsson tändes gnistan hos gästerna. Morten Madsen stod parkerad framför Gustafsson och kunde styra Vilmos Gallos passning. Att Frölunda styrde och ställde vittnade också skottstatistiken om efter mittenakten - 14-4 till hemmalaget.

Blåste liv i matchen

Gästerna fortsatte på samma spår som de avslutade den andra perioden. Johannes Kinnvall lämnades helt fri efter en magnifik passning från Henrik Törnqvist och det var helt plötsligt match i Scandinavium. Hemmalaget fick sedan chansen i numerärt överläge men Victor Brattström höll kvar gästerna i matchen. Trots en betydligt bättre sistaperiod så stod sig resultatet matchen ut och Frölunda kunde ta andra raka mot nykomlingen.

– Vi kommer verkligen upp i tredje och skapar massa lägen vi kan göra mål på, det är en tuff förlust, konstaterade Timrås Johan Persson till C More.