Timrå stoppade Brynäs segersvit - med en hårsmån

26 december 2018 18:05
Tre Timråspelare inväntar Rickard Palmberg för en gruppkram
#TIKBIF

Det var en underhållande match med högt tempo när Timrå tog sig an Brynäs under annandagen. Efter att gästerna vänt ett 1-0-underläge såg Johannes Kinnvall och Rickard Palmberg till att två poäng stannade i Medelpad, med sekunden kvar - två gånger om.

Det bjöds på en underhållande match med högt tempo under annandagen mellan Timrå och Brynäs. Anton Wedin gav snabbt hemmalaget ledningen efter bara en minut och tio sekunder. Ju längre perioden gick desto grinigare blev det på isen och men båda lagen klarade av sina numerära underlägen. Hemmalaget hade sedan bud på att utöka ledningen först efter att Wedin lurat uppe på blå, men fick inte tag på pucken. Och i slutsekunderna hade Rickard Palmberg ett jätteläge men satte pucken i gaveln på målburen.

– Det är en fartfylld match, båda lagen vill mycket och det har svängt fram och tillbaka. Men vi gör en bra förstaperiod. Det är grymt kul att spela när det är så mycket folk, det smittar verkligen av sig till oss i laget också, sa Anton Wedin till C More.

Hemmalaget fick inleda den andra perioden i numerärt överläge i en och en halv minut men utan utdelning. Istället jobbade sig gästerna in i matchen och låg på för en kvittering. Den kom sedan genom Emil Forslund som gjorde sitt tredje mål för säsongen. Även Victor Söderström hade ett bra läge, men pucken tog i ramen. Det var fortsatt bra drag både på isen och på publiken under den andra perioden.

På det berömda håret

Emil Forslund höll sig sedan framme igen i den tredje perioden och såg till att gästerna hade vänt 1-0-underläge till 1-2. Underläget gjorde att hemmalaget vaknade till och det hängde en kvittering i luften under slutskedet av den tredje perioden. Med 0,6 (!) sekunder kvar styrde sedan Johannes Kinnvall in Anton Wedins skott och såg till att ta matchen till förlängning. Likt den sista perioden var det en evig kamp och matchen såg ut att gå till straffar. Men Rickard Palmberg såg sedan till att få in en puck han med - med 1,6 sekunder kvar på klockan. Timrå kunde därmed se till att Brynäs segersvit på tre raka matcher stannade just där.

– Det var tight därute, starkt av oss att komma tillbaka dubbla gånger. Jag har nog aldrig varit med om något liknande innan, det var längesedan i såna fall. Det är nästan skönare att vinna såhär än som innan, konstaterade Rickard Palmberg efter matchen till C More.