Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Malmö går för tionde raka hemmasegern

26 december 2018 10:00
#MIFLHC

Bara Frölunda har lyckats vinna i Malmö Arena som bortalag den här säsongen. Redhawks har vunnit resten av hemmamatcherna och siktar nu på att nå tvåsiffrigt i antalet hemmasegrar i rad. Kan Linköping sätta käppar i hjulet?


Noterbart Malmö:

– Malmö är fyra i SHL-tabellen och har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

– Malmö har vunnit de nio senaste hemmamatcherna - ett oerhört starkt facit. På de fyra senaste har laget endast släppt in tre mål. Faktum är att de bara förlorat en av tolv hemmamatcher så här långt, så det är med det i ryggen som skåningarna intar isen på annandagen.

Christoffer Forsberg har gjort poäng i tre raka matcher, 2 mål och 1 assist.

Carl Persson gjorde två poäng (0+2) i senaste matchen mot Luleå. Det var hans två första poäng sedan han kom till Malmö.

– Malmö och Linköping har varsin seger med sig från de två tidigare inbördes mötena under säsongen. Lagen har gjort sex mål var i dessa matcher, och noterbart är att det på dessa tolv är tolv olika målskyttar.

Noterbart Linköping:

– Linköping har förlorat de två senaste matcherna och halkat ner till en åttonde plats i tabellen.

– På bortaplan har det dock fungerat skapligt. Linköping har vunnit tre av de fem senaste bortamatcherna.

– Derek Roy leder offensiven hos östgötarna. Han har gjort fem poäng (1+4) de fyra senaste matcherna.

– Nikola Pasic gjorde två poäng (1+1) i senaste matchen mot Skellefteå. 18-åringen har öst in poäng i J20-laget och de två poängen var hans första i SHL.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.