Hemma
Mora
MIK
Borta
Skellefteå
SKE

Glödhete Alvarez jagar nya mål - Mora vill lyfta

26 december 2018 10:00
#MIKSKE

Hemmaspelet levererar, men i tabellen är Mora kvar på en utsatt position. Nu hoppas nästjumbon att Spencer Abbott på nytt kan sänka Skellefteå - ett motstånd som växlat upp tack vare Robin Alvarez vassa målskytte.


Noterbart Mora

– Trots en tabellplacering under kvalstrecket går Mora relativt bra för tillfället. De fem senaste matcherna har bjudit på tre segrar - samtliga på hemmais.

– I fredags blev det vinst via straffar, då Djurgården slogs tillbaka med 3-2. Spencer Abbott var stor hjälte i Dalalägret med två mål. Först skickade forwarden dit 1-1 i mittperioden innan han avgjorde tillställningen i straffläggningen.

– Just samma siffror - 3-2 - besegrades även Skellefteå med tidigare på säsongen. Segerskytt även den gången från straffpunkten var kanadensaren Abbott som alltmer växer fram till en äkta matchvinnare.

Noterbart Skellefteå

– Säsongen fortsätter att gå upp och ner för västerbottningarna. Efter en fin start hamnade laget i en tung svacka, började därefter att rada upp vinster igen innan en ny dipp följde. Julvilan kunde dock Skellefteå ta med två raka vinster i bagaget.

– Robin Alvarez var den enskilt främsta anledningen till det. 31-åringen är i en närmast hysterisk målform, med fyra nätrassel i de två senaste matcherna. Alvarez sänkte först Linköping med två fullträffar innan han i fredags tystade Behrn Arena på samma vis.

– I tabellen håller Skellefteå fast vid en slutspelsplats. Vårens SM-finallag slår sig in som nia med 40 poäng, med rejält häng på kvartsfinalstrecket.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.