Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Frölunda i jakt på tabelltoppen

26 december 2018 10:00
#FHCLHF

Det skiljer två poäng mellan Frölunda och Luleå i tabellen, Luleå som etta och Frölunda som trea. Rafflande förutsättningar förstås inför en högintressant match.


Noterbart Frölunda:

– Frölunda har vunnit de tre senaste matcherna. 1-0 mot Växjö följdes upp med en dubbelseger mot Timrå precis innan juluppehållet och laget fick dessutom igång sitt målskytte som innan dess hade gått i baklås ordentligt.

Max Friberg har gjort fyra poäng (2+2) de fyra senaste matcherna.

Joel Lundqvist har gjort tre poäng (0+3) de två senaste matcherna.

Rhett Rakhshani har poängmässigt haft det lite tufft under sin första tid i Frölunda. Han har missat en del matcher på grund av skada, men visade senast upp sina offensiva egenskaper då han gjorde två poäng (1+1).

Pathrik Westerholm gjorde två mål i det första mötet med Luleå den här säsongen. Han var den som avgjorde matchen med sitt 3-2 mål med mindre än fyra minuter kvar.

Noterbart Luleå:

– Luleå leder fortfarande SHL, trots förlusten i förra matchen. Norrbottningarna har vunnit sex av de åtta senaste matcherna.

– Men Luleå har förlorat de två senaste bortamatcherna och på dessa inte gjort ett enda mål. Men innan dess fanns tre raka segrar på kontot.

Jack Connolly har gjort fyra poäng (3+1) de tre senaste matcherna.

Daniel Sondell har gjort sju poäng (0+7) de sex senaste matcherna.

– Emil Larsson har på de två tidigare matcherna mot Frölunda gjort fem poäng, 1 mål och fyra assist.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.