• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Försvarspjäserna drabbar samman - Färjestad möter Växjö

26 december 2018 10:00
#FBKVLH

Som hela ligans näst främsta back leder Jesse Virtanen sitt Färjestad mot segrar, samtidigt som Joel Persson styr över Växjös vattentäta defensiv. Duon står på varsin inbördes vinst när det nu vankas annandagshockey i Karlstad.


Noterbart Färjestad

– Segerraden fick tyvärr ett slut lagom till jul. Efter att ha gått rent under en längre tid föll Färjestad i fredags med uddamålet borta mot HV71. Rivalmötet slutade 3-4, trots ny fullträff av den alltmer formstarke Michael Lindqvist.

– Just formstark är en benämning som passar in på hela Färjestad. Värmlänningarnas tidigare bleka höstform är som bortblåst och laget slåss i SHL-toppen med 47 poäng, endast en bakom serieledande Luleå.

– Jesse Virtanen är en av många spelare som varit drivande i Färjestads positiva utveckling. Finländaren svarade för en ny assist under fredagskvällen och placerar sig som tvåa i hela ligans poängliga för backar. Virtanen har hittills gjort två mål och 15 assist.

Noterbart Växjö

– Om Virtanen är Färjestads dominerande försvarspjäs är Joel Persson motsvarigheten hos Växjö. Lakers 24-årige stjärna slåss även han i poängtoppen bland ligans backar. Två poäng skiljer upp till Virtanen, men Persson kan stoltsera med tre mål och tolv framspelningar.

– Just de defensiva profilerna har varit Växjös ryggrad den här säsongen. Efter en offensivt segstartad höst har dock laget växlat upp målskörden, där namn som Roman Horák och Janne Pesonen varit drivande.

– Hemmaplan har varit Växjös melodi på slutet och laget har en lång segerrad i Vida Arena. Vad gäller bortaspelet är det inte lika framgångsrikt - och nu krävs det en ändring där om det ska bli poäng med hem från Karlstad. Mötet med Färjestad är på förhand stekhett och involverar tabellens tvåa och femma.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.