Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Örebro vill ta revansch - jagar efter Rögle

26 december 2018 10:00
#ÖRERBK

Formen är svag och avståndet upp till slutspel stort, men Örebro står nu med chansen att närma sig tabelltian Rögle. Duons drabbning i Behrn Arena blir en duell mellan två intressanta talanger som vet hur man hittar nätet.


Noterbart Örebro

– Formen är inget glädjämne för Örebro. Visserligen vann närkingarna stort i den första rondenmed nya tränaruppsättningen med Eriksson, Löwdahl och Jönsson. Men efter överkörningen av Frölunda har Örebro gått på tre raka minor.

– Tabelläget börjar alltmer att luckras upp i SHL och Örebro är något akterseglat i kampen om slutspel. Tolv poäng skiljer från Närkelagets tolfteplats upp till tian Rögle, som även är kvällens motstånd. Seger och Örebro äter sig närmare.

– Rodrigo Abols har trivts alldeles utmärkt i Behrn Arena den här säsongen. Den lettiske ungtuppen har hunnit upp i sju fullträffar i SHL - samtliga av dem har kommit på hemmamark. Hittar Abols rätt även på annandagen?

Noterbart Rögle

– Leon Bristedts återkomst till svensk hockey har varit en fröjd att följa. 23-åringens första höst i Rögle har resulterat i 17 poäng fördelat över 26 matcher - och med sex mål och elva assist är Bristedt delad poängligaetta i Skånelaget.

– Precis som för Örebro är formkurvan dyster hos Rögle. Efter att ha gått urstarkt i oktober och november står laget nu på endast en vinst sett till de fem senaste matcherna. Innan jul blev Rögle nollat på hemmais (0-4) av Brynäs.

– Positivare bilder har ängeholmarna från sina möten med Örebro. Säsongens två inbördes möten har slutat med dubbel Rögleglädje - 2-0 hemma i oktober och 4-1 på bortais en månad senare.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRERBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.