• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Örebro vill ta revansch - jagar efter Rögle

26 december 2018 10:00
#ÖRERBK

Formen är svag och avståndet upp till slutspel stort, men Örebro står nu med chansen att närma sig tabelltian Rögle. Duons drabbning i Behrn Arena blir en duell mellan två intressanta talanger som vet hur man hittar nätet.


Noterbart Örebro

– Formen är inget glädjämne för Örebro. Visserligen vann närkingarna stort i den första rondenmed nya tränaruppsättningen med Eriksson, Löwdahl och Jönsson. Men efter överkörningen av Frölunda har Örebro gått på tre raka minor.

– Tabelläget börjar alltmer att luckras upp i SHL och Örebro är något akterseglat i kampen om slutspel. Tolv poäng skiljer från Närkelagets tolfteplats upp till tian Rögle, som även är kvällens motstånd. Seger och Örebro äter sig närmare.

– Rodrigo Abols har trivts alldeles utmärkt i Behrn Arena den här säsongen. Den lettiske ungtuppen har hunnit upp i sju fullträffar i SHL - samtliga av dem har kommit på hemmamark. Hittar Abols rätt även på annandagen?

Noterbart Rögle

– Leon Bristedts återkomst till svensk hockey har varit en fröjd att följa. 23-åringens första höst i Rögle har resulterat i 17 poäng fördelat över 26 matcher - och med sex mål och elva assist är Bristedt delad poängligaetta i Skånelaget.

– Precis som för Örebro är formkurvan dyster hos Rögle. Efter att ha gått urstarkt i oktober och november står laget nu på endast en vinst sett till de fem senaste matcherna. Innan jul blev Rögle nollat på hemmais (0-4) av Brynäs.

– Positivare bilder har ängeholmarna från sina möten med Örebro. Säsongens två inbördes möten har slutat med dubbel Rögleglädje - 2-0 hemma i oktober och 4-1 på bortais en månad senare.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRERBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.