• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Örebro vill ta revansch - jagar efter Rögle

26 december 2018 10:00
#ÖRERBK

Formen är svag och avståndet upp till slutspel stort, men Örebro står nu med chansen att närma sig tabelltian Rögle. Duons drabbning i Behrn Arena blir en duell mellan två intressanta talanger som vet hur man hittar nätet.


Noterbart Örebro

– Formen är inget glädjämne för Örebro. Visserligen vann närkingarna stort i den första rondenmed nya tränaruppsättningen med Eriksson, Löwdahl och Jönsson. Men efter överkörningen av Frölunda har Örebro gått på tre raka minor.

– Tabelläget börjar alltmer att luckras upp i SHL och Örebro är något akterseglat i kampen om slutspel. Tolv poäng skiljer från Närkelagets tolfteplats upp till tian Rögle, som även är kvällens motstånd. Seger och Örebro äter sig närmare.

– Rodrigo Abols har trivts alldeles utmärkt i Behrn Arena den här säsongen. Den lettiske ungtuppen har hunnit upp i sju fullträffar i SHL - samtliga av dem har kommit på hemmamark. Hittar Abols rätt även på annandagen?

Noterbart Rögle

– Leon Bristedts återkomst till svensk hockey har varit en fröjd att följa. 23-åringens första höst i Rögle har resulterat i 17 poäng fördelat över 26 matcher - och med sex mål och elva assist är Bristedt delad poängligaetta i Skånelaget.

– Precis som för Örebro är formkurvan dyster hos Rögle. Efter att ha gått urstarkt i oktober och november står laget nu på endast en vinst sett till de fem senaste matcherna. Innan jul blev Rögle nollat på hemmais (0-4) av Brynäs.

– Positivare bilder har ängeholmarna från sina möten med Örebro. Säsongens två inbördes möten har slutat med dubbel Rögleglädje - 2-0 hemma i oktober och 4-1 på bortais en månad senare.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRERBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.