• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Skellefteå vill studsa tillbaka omgående

28 december 2018 11:30
#SKEFHC

Skellefteå fick se sig besegrade av Mora med 3-1 under annandagen. Men nu söker västerbottningarna upprättelse när ett formstarkt Frölunda kommer på besök. Göteborgarna som radat upp segrar på senaste tiden går nu för femte raka.


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå åkte under annandagen på en 3-1-förlust borta mot Mora, men har vunnit två av de sex senaste matcherna. På hemmaplan har det gått desto bättre, där har västerbottningarna vunnit fyra av de fem senaste.

Juhamatti Aaltonen svarade för Skellefteås enda mål mot Mora uner onsdagen.

Robin Alvarez har gjort fyra mål de tre senaste matcherna, lika många mål har Andreas Wingerli gjort på de fem senaste.

– De två tidigare matcherna mellan Skellefteå och Frölunda denna säsong har båda slutat 3-2. Den första vann Frölunda på straffar i Skellefteå Kraft Arena, men senast lagen möttes i Scandinavium knep västerbottningarna tre poäng.

Noterbart Frölunda

– Frölunda har vunnit de fyra senaste matcherna och går nu för femte raka när de gästar Skellefteå, en match som garanterat kommer bjuda på hockeyunderhållning.

Simon Hjalmarsson har gjort fem poäng (1+4) på de tre senaste matcherna, i 5-3-segern mot Luleå senast svarade 29-åringen för ett mål och två assist.

Max Friberg gjorde även han poäng mot Luleå i form av ett mål och en assist och har på de tre senaste matcherna noterats för tre mål och två assist.

– Frölunda är en poäng bakom serieledande Färjestad, en plats som göteborgarna nu vill ta tillbaka från värmlänningarna.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.