Broc Little på hugget när Linköping vann

28 december 2018 22:02
Linköpings Broc Little i blå tröja sträcker sina armar framför sig och jublar. Bilden är tagen från sidan.
#LHCFBK

Linköping vägrade att bli nollade en gång till av Färjestad. Den här gången satte östgötarna fem strutar för säkerhets skull, och det behövdes då gästerna bara var ett mål ifrån.

Nollade i två raka matcher mot Färjestad. Det skulle inte hända igen, tänkte Linköping och klev in på isen och dundrade in 1-0 redan efter 11 sekunder genom Lukas Bengtsson. Det var det enda skottet som letade sig in i mål i den första perioden, trots en hel del lägen för båda lagen.

– Vi får ett tidigt mål men sen har Färjestad det mesta ett tag. Vi måste ta pucken framåt som backar, då ser forwards tydligare vad vi gör, sa målskytten Lukas Bengtsson till C More i periodpausen.

I andra exploderade målskyttet med hela fem kassar, tre för hemmalaget och två för gästerna.

Joe Whitney satte 2-0 innan Gustav Rydahl reducerade för Färjestad med sitt femte för säsongen. Sedan bjöds Fredrik Karlström på ett fritt läge och avslutade snyggt, rätt upp i krysset bakom Markus Svensson fram till 3-1.

4-1 rakade Broc Little in, liggandes precis framför mål. Färjestads notoriske målskytt Michael Lindqvist gjorde sedan 4-2 och gästerna hade kontakt inför tredje.

– Vi spelar bra och de gör mål på våra misstag. Bara att vi fortsätter och att vi minimerar våra misstag, sammanfattade Rydahl till C More.

Dramatik - trots klar ledning

Uppförsbacken blev ännu brantare för gästerna när Broc Little slog till med sitt andra mål i matchen en bit in i tredje perioden. 5-2 där, men två kvicka reduceringar för Färjestad gav nerv till slutskedet, Joakim Nygård och Martin Johansson målskyttar. Det sista kom med fyra minuter kvar, så det fanns gott om tid att forcera för gästerna. Men trots en uttagen målvakt och numerärt överläge lyckades inte Färjestad den här gången. Linköping stretade emot förtjänstfullt och kunde räkna in tre sköna poäng på kontot.

– Det var en batalj och nervöst där ett tag. Men vi krigar enormt mycket och jag är tacksam för de tre poängen, sa Linköpings tränare Tommy Jonsson till C More efteråt.