• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Färjestad
FBK

Tufft motstånd väntar i SAAB Arena

28 december 2018 11:30
#LHCFBK

Andrew Gordon såg till att Linköping knep extrapoängen mot Malmö senast, nu väntar tufft motstånd i SAAB Arena när serieledande Färjestad kommer på besök. Värmlänningarna som nollat östgötarna två gånger denna säsong vill nu göra en favorit i repris.


Noterbart Linköping

– Linköping knep två viktiga poäng mot Malmö under annandagen efter att Andrew Gordon avgjort i förlängningen. Av de fem senaste matcherna har östgötarna vunnit tre.

– Gordon noterades för ett mål och en assist senast och har på de fyra senaste matcherna gjort fyra poäng i form av två mål och två assist.

– Även Filip Karlsson gjorde två poäng mot skåningarna och har noterats för sammanlagt tre poäng på de två senaste matcherna.

– Östgötarna är just nu sjua med med 43 inspelade poäng och har bara en poäng upp till topp sex.

Noterbart Färjestad

– Färjestad stod för en riktig krigarseger senast och vände och vann med 3-2 mot Växjö i onsdags. De tre poängen gjorde att värmlänningarna klättrade i tabellen och är nu serieledare.

Martin Johansson blev stor matchhjälte senast och fick taket att lyfta inför ett fullsatt Löfbergs Arena. Johansson som haft en tuff start på denna säsong har nu gjort tre mål och två assist.

Marcus Nilsson var mannen som serverade Martin Johansson senast vilket gav en assistpoäng in på kontot. Nilsson har gjort tre poäng (1+2) på de fyra senaste matcherna.

– Färjestad och Linköping har mötts två gånger tidigare denna säsong, båda gångerna har värmlänningarna nollat östgötarna. Kan Färjestadkeepern spika igen även ikväll?

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.