Brendan Shinnimin i blått matchställ lyfter sin klubba och ena hand för att tacka publiken
#VLHMIK

Matej Stransky presenterade sig som både målskytt och framspelare - ändå fick Moras succévärvning stå i skuggan. För i Vida Arena var Brendan Shinnimin det stora namnet när Växjö plockade sin tionde raka hemmaseger.

Nio raka hemmasegrar hade fått ordentlig fart på Växjös säsong. När laget klev ut i Vida Arena på fredagskvällen lös det även om självförtroende kring spelarna, som rivstartade mötet med Mora. Allra hetast var Brendan Shinnimin, som slog till både en och två gånger i matchupptakten.

Redan efter 4.10 var kanadensaren på rätt plats vid rätt tillfälle, när returen från Linus Fröbergs skott studsade rakt ut till Shinnimin. Isak Wallin var chanslös och bara 59 sekunder senare var det dags på nytt. I spel fem mot fyra serverade Dominik Bokk en magisk passning som lämnade Shinnimin helt ren till utökad ledning.

Mora lyckades efterhand skaka av sig den darriga starten och i sin debut kunde torsdagens värvning Matej Stransky reducera med en riktig kalasträff. Växjö gick ändå till periodvila i tvåmålsledning, detta sedan Pontus Netterberg hittat nätet med en styrning.

Matchvinnaren: "Mitt första professionella hattrick"

Direkt i mittenakten drog sedan Mora på sig en fyra minuter lång utvisning, något som straffade sig. För i numerärt överläge såg Brendan Shinnimin till att fullborda sitt hattrick. Påpassligt på en ny retur ordnade forwarden 4-1 och sitt tredje mål, endast 21 minuter efter sitt första.

Kanadensarens hattrick blev också nådastöten för Mora, som under stora delar av den andra perioden var utspelade. Växjö dominerade skotten stort och trots en reducering av glödhete Andrew Rowe, framspelad av Stransky, var ledningen aldrig hotad. Lauri Tukonens 5-2 blev slutsiffrorna i Vida Arena, där smålänningarna framstår som oslagbara. Segern var Växjös tionde i rad hemma och stor hjälte var Shinnimin.

– Jag tror att det är mitt första professionella hattrick. Jag har haft chanser hela året och idag jag betalt. Det känns så klart bra, men framförallt behövde vi poängen till tabellen, sade tremålsskytten i C More.