• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Mora
MIK

Växjö går för tionde raka i hemmaborgen

28 december 2018 11:30
#VLHMIK

I Vida Arena är Växjö vassa och nu ska Mora, med gott självförtroende, försöka sätta stopp för smålänningarnas segersvit. Dessutom ställs nordamerikanerna Reddox och Rowe mot varandra - vem vinner den matchen?


Noterbart Växjö

– Växjö tappade sin ledning mot Färjestad senast och förlorade med 3-2. Men i hemmaborgen är smålänningarna starka och har vunnit de senaste nio hemmamatcherna.

Liam Reddox och Brendan Shinnimin svarade för Växjös fullträffar senast, där Reddox mål var en riktig projektil. Kaptenen hade dessutom fem skott på mål senast, bara Joel Persson sköt fler. Kan Reddox skjuta segern till Växjö denna gång?

– Smålänningarna har vunnit de två tidigare mötena mot Mora denna säsong, först med 6-1 och sedan med 4-1.

– Växjö är femma i tabellen med 44 poäng, lika många som sexan Brynäs. Tätt bakom med endast en poäng färre jagar även Linköping. Viktiga poäng på spel för smålänningarna ikväll.

Noterbart Mora

– Mora kommer med gott självförtroende till dagens möte och har två raka segrar i ryggen. Senast vann dalalaget mot Skellefteå med 3-1 och innan det besegrades Djurgården med 3-2 efter straffar. Kan gästerna få även Växjö på fall?

Andrew Rowe var den som såg till att Mora kunde ta tre poäng senast när han stod bakom två av dalalagets tre mål. Rowe har nu gjort tre poäng (2+1) på de tre senaste matcherna.

Nils Carnbäck har gjort två mål och en assist på de tre senaste matcherna.

– Mora är näst sist och har bara två poäng ned till Timrå och jumboplatsen, tre viktiga poäng på spel ikväll med andra ord. Och Mora som har förlorat de åtta senaste bortamatcherna, ska nu försöka vända på den sviten.

– Under torsdagen presenterade Mora ett nyförvärv på sin hemsida. Den tjeckiske forwarden Matej Stransky. Om alla papper hunnit bli klara spelar han redan ikväll mot Växjö.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.