Hemma
Rögle
RBK
Borta
Djurgården
DIF

Leon Bristedt iskall i viktig Röglevinst

28 december 2018 21:33
Leon Bristed i Rögles gröna tröja jublar med armarna sträckta uppåt. Ted Brithén är nästan framme för att gratulera.
#RBKDIF

Leon Bristedt gjorde båda Rögles mål i hemmasegern över Djurgården. Först gav han laget ledningen och sedan kontrade han in 2-1 i förlängningen, en segerform som var ny för hemmalaget.


Två lag med lite skrala resultatrader på sistone intog isen, och det märktes att båda suktade efter poäng. Högt tempo och en del lägen åt båda hållen, men två vakna burväktare i Justin Pogge och Adam Reideborn gjorde att det var mållöst efter första.

– Vi har spelat lite för lite med pucken och haft för mycket tid i egen zon. Jag skulle vilja ha lite mer tid i anfallszon, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More.

– En bra period med högt tempo och en del chanser åt båda håll. Lite för öppet spel, jag vet inte om det gynnar oss riktigt, kommenterade Rögles Daniel Widing.

Det var ungefär samma matchbild i andra perioden. Chanser fanns men det var bara en puck som letade sig in i nät. Leon Bristedt fick pucken i bra position och drog iväg ett skott rakt upp i krysset bakom en storspelande Adam Reideborn i bortakassen.

– Det var skönt. Fortsätter vi att vara konsekventa så kommer målen förr eller senare, sa Bristedt till C More i den andra pausen.

Första övertidssegern för säsongen

Djurgårdens offensiv har bedarrats en del på sistone. SHL:s målgladaste lag hade nu inte nätat på sex hela perioder. Men kämpen Henrik Eriksson skulle råda bot på det genom att från snäv vinkel få in kvitteringen fram till 1-1 sex minuter in i tredje perioden. Gästerna hungrade efter att få med sig en trepoängare, vilket inte skett sedan den 24 november, men matchen gick till förlängning.

Där tryckte Djurgården på, men mitt i pressen kontrade Rögle och Leon Bristedt blev den stora matchhjälten. Fri med Adam Reideborn satte han 2-1 och sa så här efteråt:

– Vi släpper in dem i matchen, jag tycker att vi har koll på dem i två perioder. Skönt att få vinna med den första övertidspoängen inför våra hemmafans. Jag är bra tränad, skönt att kunna utnyttja det idag, sa matchvinnaren.

Se highlights från matchen här.