• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Palushaj tillbaka - Örebro ska rubba starkt Brynäs

28 december 2018 11:30
#BIFÖRE

Senast gick han miste om återkomsten på grund av skada. Nu är Aaron Palushaj redo för att glida ut på Gavlerinkens is - som en Örebrospelare. Efter annandagens uppvisning vill Brynäs tidigare poängkung nu fälla sina forna lagkamrater.


Noterbart Brynäs

– Formen har pekat uppåt en tid i Gävlelägret, men på annandagen kom ett fall tillbaka. Brynäs fick visserligen med sig en pinne från norr, men bortaresan till Timrå och NHK Arena slutade i nederlag. Ett insläppt mål i förlängningsspelet gjorde att Brynäs föll med 2-3.

Emil Forslund var däremot ett stort glädjeämne i matchen. Den kvicke forwarden stod för Brynäs båda fullträffar, dubblade sin målskörd för hela säsongen och nu är uppe i fyra nätrassel.

– Höstens möten med Örebro har varit en trevlig historia för Brynäs. Faktum är att Gävlelaget har 2-0 i antal vinster. Båda gångerna har uddamålet avgjort, först hemma med 3-2 med Joel Kellman som segerskytt och senast 1-0 i Behrn Arena där Samuel Asklöf gjorde det enda målet.

Noterbart Örebro

Aaron Palushaj är det stora samtalsämnet inför den här fighten. Amerikanen lämnade Brynäs för Örebro under uppmärksammade former under sommaren, har fortsatt att ösa in poäng i röd tröja istället för svart och är en av ligans hetaste spelare. Nu är Palushaj för första gången tillbaka på gammal is.

– Säsongens tidigare bortamöte med Brynäs gick nämlingen forwarden miste om. En skada stoppade Palushaj från spel den 20:e oktober, då Örebro alltså föll med 2-3.

– Nu kommer Närkelaget från ett mycket viktigt trendbrott - 5-3 i onsdags hemma mot Rögle. Vinsten satte stopp för en negativ resultatrad.

– Bakom segern låg framförallt en vass trio. De två första Örebromålen gjordes båda av Rodrigo Abols, båda gångerna framspelad av Aaron Palushaj och Nick Ebert.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.