Tredje raka - Thuresson bakom HV71:s vändning

28 december 2018 22:00
HV71:s Andreas Thuresson firar sitt kvitteringsmål genom att glida längs med isen.
#HV71MIF

Han har ett långt förflutet i Malmö, men på fredagskvällen såg Andreas Thuresson till att sänka Redhawks i Kinnarps Arena. Med sin kvittering banade forwarden vägen när HV71 vände underläge till vinst i slutperioden.

Det var länge en kamp i uppförsbacke för HV71 på fredagen. Stärkta av två raka vinster tog laget emot Malmö i hemmaborgen Kinnarps Arena, där det svängde friskt i matchupptakten. Lagen växlade tidigt upp till ett högt tempo där spelet vände åt båda håll med gott om målchanser. Den allra bästa för gästernas Johan Olofsson, som stoppades av Felix Sandström.

Elva minuter in fick Malmö chansen i numerärt överläge och då kom ledningsmålet. Carl-Johan Lerby lade upp för Konstatin Komarek som med ett mäktigt direktskott skickade in 0-1 bakom Gunnarsson. Nichlas Torp var i slutskedet av den första perioden nära att utöka, men stolpen hindrade den gången.

Wännström: "Vi har ett bra självförtroende nu"

Mittenakten blev klart mer avvaktande, inte minst vad gäller målchanser. När offensiven slutligen kom igång var det från HV71:s sida. Mattias Tedenby testade Oscar Alsenfelt som minuten senare kunde tacka sin stolpe för att den stod ivägen för Oscar Sundhs avslut. Inga mål i mittperioden, men HV71 hade kopplat ett kommando som hemmalaget skulle få utdelning för.

För i den tredje perioden fortsatte Alsenfelt att sättas under prov och målvakten svarade bland annat för en vass benparad på Sebastian Wännströms skott. Med 8.50 på klockan fick till sist Malmö kapitulera, när den tidigare Redhawksspelaren Andreas Thuresson lämnades med fritt skottfält i numerärt överläge. Thuresson vispade dit 1-1 och fick Kinnarps Arena att explodera.

Hemmapubliken fick snart anledning att fira igen. Återigen gavs HV71 yta i offensiv zon och denna gång var det genom Wännström, som efter att på nytt ha stoppats av Alsenfelt hann först på sin egen retur och petade in den. När Malmö i slutskedet sedan gick för kvittering kunde Oscar Sundh kontra in 3-1 via ett friläge. HV71 tog sin tredje raka seger och avancerar i tabellen.

– Vi vet att alla matcher är tighta nu. Det gäller att spela bra hockey i 60 minuter, idag spelade vi bra i den tredje perioden och lyckades vinna på det. Det var skönt, vi har ett bra självförtroende i gruppen nu, kommenterade segerskytten Wännström i C More.