• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

Målvaktsduell i Jönköping - klättrar HV71 vidare?

28 december 2018 11:30
#HV71MIF

Jonas Gunnarsson stängde igen bakåt när HV71 avancerade till slutspelsplats på annandagen. Nu har laget chansen på sin tredje raka seger, men då krävs ett trendbrott mot Malmö som vunnit säsongens båda tidigare möten.


Noterbart HV71

– En briljant Jonas Gunnarsson och ett tidigt ledningsmål av Simon Önerud räckte hela vägen i onsdags. HV71 vann på annandagen borta mot Djurgården inför ett utsålt Ericsson Globe, en seger som landade vid 2-0. Markus Ljungh åkte in avgörandet i slutminuten.

– Den stora hjälten var dock Gunnarsson. Målvakten svarade för en fullständigt magisk match och stängde ner Djurgårdsoffensiven med sina 41 (!) räddningar.

– Segern var HV71:s andra i följd och femte på de sju senaste matcherna. Efter en blek period har Jönköpingslaget nu hittar rätt igen, och den fina resultatraden ger en placering som tia i SHL-tabellen. Slutspelsplats med andra ord för HV71, som har flera lag inom räckhåll.

Noterbart Malmö

– Det blev något så sällsynt som en hemmaförlust när Redhawks spelade annandagshockey i Malmö Arena. Linköping knäppte rödhökarna på näsan i förlängningen och lämnade Skåne som vinnare med siffrorna 2-3. Förlusten var Malmös andra på hemmais den här säsongen - ett otroligt facit.

Frederik Storm stod för ett av Malmömålen och höll sin fina trend levande. Dansken, som annars inte är något känd målgörare, har hittat nätet i fyra av sina sex senaste matcher.

Cristopher Nihlstorp och Oscar Alsenfelt har likt tidigare år bildat ett vasst målvaktspar i Malmölägret. Duon är en stor förklaring till Redhawks fina höst, där Nihlstorp har 91,69 och Alsenfelt 92,99 i räddningsprocent. Alsenfelt är med sina siffror tredje bäst i hela SHL.

– Malmö har vunnit säsongens båda tidigare möten med HV71 - först via 1-0 på bortais och senast hemma med 2-1 efter förlängning.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71MIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.