• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Luleå
LHF

Är det på hemmaplan Mora rubbar Luleå?

30 december 2018 10:00
#MIKLHF

Tredje mötet mellan Mora och Luleå står för dörren och Mora jagar sina första poäng mot norrbottningarna. Frågan är om det är på hemmaplan som poängen ska bärgas?


Noterbart Mora

– Mora har mött Luleå två gånger denna säsong och båda har slutat med förlust och noll poäng i den kolumnen. Men båda matcherna har också varit på bortaplan, och det är på hemmaplan Mora plockat poäng, så frågan är om det är i Dalarna poängnollan mot Luleå ska spräckas?

– Senast lagen möttes vann Luleå med 5-2, men trots det så var det Moras målvakt Janne Juvonen som var den klarast lysande stjärnan med mängder av räddningar och flera av dessa var av hög kvalité. Står finländaren på huvudet återigen?

– Hemmaplan är Moras melodi, och man kommer in till matchen mot Luleå i jakt på den femte raka hemmasegern där man på vägen har slagit lag som Skellefteå, Frölunda och Djurgården.

Noterbart Luleå

– Luleå har efter en formidabel höst haft lite mer problem på sistone. Runt jul så har man nu samlat på sig tre raka förluster och närmast kommer man från en svidande övertidsförlust mot Timrå.

– En spelare som börjat leverera är Niklas Olausson. Den forne kaptenen har gjort 14 poäng denna säsong och noterbart är att sju av dessa är mål. Ett högt målsnitt på Olausson halvvägs in i säsongen.

– Målvakten Joel Lassinantti som stått de flesta av Luleås matcher denna säsong var sjuk senast, och det är oklart om han hinner tillbaka eller om det är Niklas Rubin som får chansen i kassen. Rubin som fortsatt jagar sin första hållna nolla i SHL.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.