Djurgårdens första trea på länge, besegrade Växjö

30 december 2018 17:47
Dick Axelsson har just gjort mål och jublar med armarna uppåt och med ett leende på läpparna. Flera medspelare är på väg fram för att gratulera.
#DIFVLH

Efter en lång tid med mindre bra resultat avslutade Djurgården 2018 med en seger. Det satt hårt inne, men när Dick Axelsson fick in 3-2 med dryga minuten kvar drogs en lättnadens suck i Djurgårdslägret.

I en förstaperiod där båda lagen hade bra stunder fick de måljubla varsin gång. Pontus Netterberg inledde målskyttet genom att snappa upp en lös puck nära Djurgårdskassen.

Hemmalaget fick sedan chansen till spel fem mot tre och då slog Jonathan Davidsson till, 1-1 efter en period.

– Jag är jättenöjd, vi startar smart och bra. Är nöjd med första perioden, sa Växjös tränare Sam Hallam till C More i den första periodpausen.

Andra perioden blev lite chansfattigare inledningsvis. Det var mycket spel utmed sargen och det var vid en sådan situation som Filip Cederqvist drog på sig ett matchstraff efter 15:35 vilket gav Djurgården en lång stund i numerärt överläge. Då vaskade hemmalaget fram flera högkalibriga chanser med såväl ramträff som en puck som räddades på mållinjen, men det var fortsatt 1-1 efter två perioder.

"Man blir glad och lättad"

Tredje blev en riktig nagelbitare. Erik Josefsson gav gästerna ledningen efter mindre än två minuter. Marcus Davidsson kvitterade en stund senare och båda lagen hade sedan chanser att ta ledningen.

Med 3:20 kvar att spela visades Växjös Brendan Shinnimin ut för hög klubba, blev irriterad och drog på sig en tvåa till. Det blev ödesdigert. Dick Axelsson tryckte dit 3-2 efter 18:41 och Jakob Lilja satte 4-2 i öppen kasse i slutsekunderna. Det innebar Djurgårdens första trepoängare sedan den 24 november.

– Vi skapar en hel del, men den vill inte studsa vår väg. Till slut får vi den där lilla flytstudsen så det är bara att tacka och ta emot. Man blir glad och lättad, det blir man, sa Djurgårdens Dick Axelsson till C More efteråt.