Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
HV71
HV71

Örebro vill närma sig HV71 i tabellen

30 december 2018 10:00
#ÖREHV71

Örebro har tagit upp jakten på lagen ovanför i tabellen. Ett av dessa lag är HV71 och under söndagen drabbar lagen samman där viktiga poäng är på spel för Örebro i sin jakt på att avancera i tabellen.


Noterbart Örebro

– Efter tränarbytet så har Örebro fått upp farten. Närmast kommer man från en stark bortaseger mot Brynäs efter förlängning. Men precis som mot Färjestad för inte så länge sedan tappade man en 3-0 ledning.

– Nu väntar spel på hemmplan igen. och där är Örebro erkänt starka. Senast man var i Örebro så vann man mot Rögle i en väldigt offensivt lagd match.

– I Örebro är det två spelare som sticker ut från mängden. Forwarden Aaron Palushaj och backen Nick Ebert. Två spelare som levererar. Palushaj är i toppen av SHL:s poängliga och Nick Ebert är i toppen av backarnas poängliga.

Noterbart HV71

– Precis som för Örebro har ett tränarbyte i HV71 gett effekt. HV71 är inne i en fin trend för tillfället och kommer efter jul från två starka segrar mot topplag som Djurgården och Malmö.

– HV71 har dessutom fått ordentlig ordning på försvars- och målvaktsspel. På de två segermatcherna mot Malmö och Djurgården har man bara släppt in ett mål, och målvakten Jonas Gunnarsson har spelat på sin absoluta topp.

– När Örebro och HV71 väl spelar så brukar matcherna inte vara speciellt jämna. Faktum är att de senaste 15 matcherna mellan lagen slutat med minst två måls marginal, och vi får gå tillbaka till oktober 2014 för att hitta senaste matchen som slutade oavgjort efter full tid mellan lagen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.