30 december 2018 20:50
Rögles Leon Bristedt jublar med båda armarna utsträcka i luften.
#FHCRBK

Han avgjorde när Rögle besegrade Djurgården på hemmaplan på i fredags - på söndagen klev han fram igen. Leon Bristedt blev stor övertidshjälte för ängelholmarna i Scandinavium när Skånelaget avslutade året med att plocka med sig bonuspoängen mot Frölunda.

I Scandinavium i Göteborg var det hemmalaget Frölunda som öppnade målskyttet efter en böljande inledning mot Rögle. Unge Oliwer Fjellström serverades av Pathrik Westerholm och blev helt fri innan han hängde in 1-0-pucken bakom Justin Pogge.

Rögle matade på för en kvittering i den fortsatt svängiga tillställningen och knappt kvarten in i perioden kom också det första måljublet för gästerna. Olle Liss stod för ett fint förarbete fram till Simon Ryfors och fick därefter själv trycka in kvitteringen efter att ha tagit vara på en retur från Johan Gustafsson. Det sista ordet i perioden fick dock Frölunda genom 16-årige (!) Lucas Raymond, som blev premiärskytt mot Skellefteå senast, när han med ett distinkt handledsskott hängde in sitt andra SHL-mål i karriären.

Frölunda inledde den andra akten piggt, men utan att skapa de där sylvassa målchanserna. Båda lagen spelade uppoffrande och var frekventa med att täcka skott, men ett mål skulle dock till slut falla in i perioden - och det genom gästande Rögle. När Pathrik Westerholm visades ut för en interference på Kevin Wennström klev Daniel Zaar fram direkt i powerplay och sköt in 2-2 bakom Gustafsson.

– Det är en bra match med bra tempo, mycket lägen fram och tillbaka. Jag tycker att vi kan täppa igen lite bakåt och inte ge dem så lätta chanser. Däremot tycker jag att vi skapar mycket framåt och får vi ner pucken i anfallszonen så blir det bra, sade Frölundas Oliwer Fjellström till C More i pausen.

Den tredje perioden i Scandinavium tillhörde Frölunda, även om Rögle kom ut starkare än i mittenakten. Trots totalt tre powerplayspel - två för hemmalaget och ett för gästerna - blev perioden mållös och mötet skulle få avgöras först i förlängningsspelet. Väl där klev Leon Bristedt, för andra matchen i följd, fram och tryckte in segermålet för ängelholmarna som tog sin andra raka seger i Scandinavium.

– Han har tränat hårt och är en stor motor för vårt lag. Det är kul att se honom där ute på isen, där han alltid ger allt i sina byten, summerade Rögles Cam Abbott om hjälten Leon Bristedt.