• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Timrå
TIK

Fortsätter Frölundas poängtrend?

4 januari 2019 14:00
#FHCTIK

Frölunda är inne i en fin trend och har tagit pong i sex raka matcher samt toppar tabellen. Nu siktar man på att förlänga den sviten och samtidigt befästa sin topposition när Timrå gästar Scandinavium.


Noterbart Frölunda

– Sedan storförlusten mot Örebro i början av december har Frölunda fått upp farten. Man har plockat poäng i sex raka matcher och toppar tabellen. Något man siktar på att försvara när nu Timrå gästar under lördagen.

– Timrå är ett lag som Frölunda mptt två gånger tidigare denna säsong. Båda matcherna har slutat med seger, men det har suttit hårt inne både i 2-4 segern på bortaplan och 3-2 vinsten i Scandinavium tidigare i höstas.

– En spelare som fått upp poängfarten är Simon Hjalmarsson. Forwarden har sått för sex poäng på de senaste fem matcherna och bärjar klättra uppåt i den totala poängligan.

Noterbart Timrå

– Timrå har haft otroligt svårt på bortaplan denna säsong, men senast man spelade borta så stod man för en stark vändning när 0-1 underläge mot Luleå vändes till förlängningsseger med 2-1. En seger som kanske ger Timråm det välbehövliga självförtroendet som behövs på bortaplan?

– En spelare som brular kliva fram med viktiga mål när det väl behövs är Rickard Palmberg. Nyförvärvet inför denna säsong har stått för en stark debutsäsong i SHL med 15 gjorda poäng så här långt.

– Timrå är inblandat i ett riktigt getingbo i botten av tabellen där tre lag är inom loppet av två poäng. Det är med andra ord viktiga poäng som är på spel i varje match för Timrå nu när serien går i i sin andra halva.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.