TIK

Magnifik vändning gav Timrå en ny bortaseger

5 januari 2019 17:52
#FHCTIK

Timrå chockade Scandinavium och Frölunda när man i den tredje perioden vände på matchbilden totalt. Från underläge 4-2 till seger 4-5 för ett effektivt och vilt kämpande Timrå.

Timrå kom till spel rejält laddat - men utan sin stjärna Anton Wedin. Det syntes inte mycket av det tappet till en början då det var Timrå som förde spelet på bortaplan mot Frölunda. Men hemmalaget höll emot i början och kom sedan att sätta 1-0 när Simon Hjalmarsson hittade rätt från nära håll.

Timrå fortsatte dock att pressa på och på en läcker pass av Johannes Salmonsson satte Marcus Hardegård klubban till fram till 1-1

– Timrå jobbare hårdare och är bättre än oss, sa Hjalmarsson i Frölunda till C More i paus.

Timrå fortsatte också att ha det mesta av spelet i den andra perioden, men det var Frölunda som var effektivast framåt. Jonathan Sigalet skickade in 2-1 från nära håll för hemmalaget innan Oscar Drugge kunde kvittera till 2-2 med ett rungande backskott.

Timrå hade sedan bud på mer, men när Frölunda väl var i anfalszonen, så blev det snabbt farligt och Joel Mustonen kom också att sätta 3-2 längs isen innan den andra perioden var över.

Magisk vändning

Frölunda inledde den tredje perioden kvickt och med Samuel Fagemos 4-2 via köksvägen trodde många på hemmaseger. Men det kom en scenförändring av sällan skådat slag.

Johan Persson reducerade till 4-3, kort därefter smällde Henrik Törnqvist in 4-4 i krysset, och bara minuten senare lirkade Vilmos Gallo in 4-5 med en backhand. Matchen var vänd, och Frölunda var i chock. Hemmalaget lyckades aldrig repa sig från det tappet och trots vild forcering på slutet så höll Timrå undan och vann med 4-5.