• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro kämpade ner Malmö

5 januari 2019 17:50
#MIFORE

Örebro knep tre tunga poäng när Malmö bortabesegrades med 3-2 under lördagen. Örebro stod för en gedigen laginsats - där storstjärnan Aaron Palushaj klev fram när det som mest behövdes.


Det var svängigt värre och känsloladdat i mötet mellan Malmö och Örebro. Det var gruff efter nästan varje avblåsning och det dröjde heller inte länge innan Marcus Sylvegård krutade in 1-0 till hemmalaget i powerplay. Örebro svarade dock upp snabbt och i anfallet efter var det kvitterat av Shane Harper.

Spelet böljade åt båda håll, med chanser mest hela tiden och när Fredrik Händemark på egen hand tryckte sig in på mål så var det också 2-1 för hemmalaget till vilt hemmajubel.

Efter en något hafsig inledning på den andra perioden kom Örebro att ta över spleet mer och mer. Man pepprade skott mot hemmamålet och till slut satt 2-2 genom ett stenhårt skott från backplats av Gustav Backström. Kort därefter kom också 2-3 när Aaron Palushaj hittade rätt från snäv vinkel.

Örebro hade sedan bud på mer, med missade öppna mål och skott i ramverket, men 2-3 stod sig perioden ut - trots 2-17 i skott.

Forceringen kom av sig

Många förväntade sig en vild hemmaforcering i den tredje perioden. Men det blev en forcering som kom av sig. Örebro täppte till bakåt på ett imponerande sätt och Malmö kom inte till några klara chanser. Gästerna kunde hålla undan och säkra alla tre poäng på ett imponerande sätt mot ett annars hemmastarkt Malmö

– Vi ville matcha Malmös spel idag och det gör vi bra. Vi jobbar ner Malmö över 60 minuter, sa Niklas Eriksson i Örebro till C More efter matchen.

Se highlights från matchen på SHL Play!