• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Växjö vinnare på bortais igen

5 januari 2019 17:51
#LHFVLH

Växjö är vinnare på bortaplan igen efter sex raka förluster. Under lördagen besegrades Luleå på bortaplan med 3-2 i en riktigt underhållande toppmatch av SHL.


Det var en oerhört tät inledning på matchen där båda lagen visade upp sin skicklighet i egen zon. Lagen tog ut varandra och det skapades inte massor med chanser till en början. Växjö skulle dock ta lendingen när en fristående Brendan Shinnimin kunde smälla in 0-1 från nära håll.

Luleå tog sig mer in i matchen eftersom och hade bland annat ett rungande skott i ribban av Erik Gustafsson.

Luleå kämpade sig tillbaka

Växjö fick en smakstart på den andra perioden när Linus Fröberg i numerärt underläge skirnnade sig fri och satte 0-2. Men Luleå kämpade sig tillbaka. Robin Kovacs reducerade till 1-2 i powerplay och efter flertalet chanser satt till slut 2-2 genom Karl Fabricius.

– Vi är för slapphänta i den andra perioden, vi släpper in Luleå i matchen för enkelt, sa Linus Fröberg i Växjö till C More i paus.

Växjö fick en smakstart även på den tredje perioden. Joel Persson stänkte dit 2-3 med ett stenhårt skott i powerplay. Ett mål som skulle visa sig bli avgörande.

Luleå pressade på ordentligt mot slutet med flertalet chanser och spel i fem mot tre i över en minut utan utdelning. Viktor Fasth och hela Växjö stod för en praktinsats defensivt och bärgade alla tre poäng.

Se highlights från matchen på SHL Play!