Växjö vinnare på bortais igen

5 januari 2019 17:51
#LHFVLH

Växjö är vinnare på bortaplan igen efter sex raka förluster. Under lördagen besegrades Luleå på bortaplan med 3-2 i en riktigt underhållande toppmatch av SHL.

Det var en oerhört tät inledning på matchen där båda lagen visade upp sin skicklighet i egen zon. Lagen tog ut varandra och det skapades inte massor med chanser till en början. Växjö skulle dock ta lendingen när en fristående Brendan Shinnimin kunde smälla in 0-1 från nära håll.

Luleå tog sig mer in i matchen eftersom och hade bland annat ett rungande skott i ribban av Erik Gustafsson.

Luleå kämpade sig tillbaka

Växjö fick en smakstart på den andra perioden när Linus Fröberg i numerärt underläge skirnnade sig fri och satte 0-2. Men Luleå kämpade sig tillbaka. Robin Kovacs reducerade till 1-2 i powerplay och efter flertalet chanser satt till slut 2-2 genom Karl Fabricius.

– Vi är för slapphänta i den andra perioden, vi släpper in Luleå i matchen för enkelt, sa Linus Fröberg i Växjö till C More i paus.

Växjö fick en smakstart även på den tredje perioden. Joel Persson stänkte dit 2-3 med ett stenhårt skott i powerplay. Ett mål som skulle visa sig bli avgörande.

Luleå pressade på ordentligt mot slutet med flertalet chanser och spel i fem mot tre i över en minut utan utdelning. Viktor Fasth och hela Växjö stod för en praktinsats defensivt och bärgade alla tre poäng.