Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Luleå söker revansch mot Växjö

4 januari 2019 14:00
#LHFVLH

Luleå har stått för en stark säsong i SHL, men mot Växjö har man gått bet båda gångerna tidigare denna säsong. Men nu väntar match på hemmaplan där Luleå är erkänt starka och frågan är om det är receptet för seger mot toppjagande Växjö?


Noterbart Luleå

– Efter tre raka förluster bröt Luleå sin negativa trend semast. Och man gjorde det med besked när man bjöd på målfest i 7-4 segern mot Mora. En islossning framåt för Luleå som dessförinnan endast mäktat med fyra mål på de tre tidigare matcherna.

– Två spelare som verkligen visade framfötterna då var Niklas Olausson och Einar Emanuelsson. Olausson stod för 2+1 i matchen och Emanuelsson för 2+2.

– Luleå hade en hel del spelare borta senast och det är ännu oklart om någon kan vara tillbaka. Det handlar också om profilstarka namn som Joel Lassinantti, Johan Forsberg och Emil Larsson. Spelare som Luleå behöver.

Noterbart Växjö

– Växjö börjar allt mer att växla upp sitt tempo och smyger allt närmare toppen av tabellen. Nu går man en viktig match mot Luleå där man vid seger verkligen tätar till den absoluta toppstriden.

– Det lär också vara ett revanschsuget Växjö som kommer på besök. Senast så föll man mot Djurgården med 4-2 efter att ha tappat ledningen med 1-2 i sista perioden.

– Man har dock gott självförtroende i matcherna mot Luleå. Förutom årets två segrar så vann man även de två avslutande matcherna förra säsongen och man har således fyra raka segrar mot Luleå i SHL.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.