• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Skellefteås tredje raka seger mot Färjestad

5 januari 2019 20:35
En Skellefteåspelare tacklar omkull en motståndare från Färjestad
#SKEFBK

Två gånger om hade ett skadedrabbat Färjestad ledningen mot Skellefteå, men till slut orkade värmlänningarna inte stå emot. Utvisningarna blev avgörande när Skellefteå vände 1-2 till 4-2 i tredje perioden och tog sin tredje raka seger i inbördes möten.


Den inledande perioden mellan Skellefteå och Färjestad bjöd på en hel del utvisningar, vilket satte sin prägel på spelet. Inget mål föll dock i den spelformen, utan det var i stället ett fint sicksack-spel från Färjestad som gav Carl Jakobsson läge att sätta matchens första fullträff.

– Tjugo bra minuter från vår sida, helt klart. Vi har varit skickliga i mittzonen och fått ner farten på Skellefteå, det är en nyckel för oss i kväll och det gör vi bra så här långt, tyckte FBK-tränaren Johan Pennerborn i C More.

Utvisningarna fortsatte att trilla in då och då i mittperioden, som utifrån det blev en aning sönderryckt. Ett av de numerära överlägena resulterade också i ett mål från Färjestads Jesper Olofsson, men dessförinnan hade Skellefteås Jonathan Pudas kvitterat. Ställningen inför den tredje akten var därmed 1-2, även om gästerna hade ytterligare en puck i nät. Det målet dömdes dock bort på grund av hög klubba.

– Det känns som att det svänger lite, vi gör en konsekvent förstaperiod och i andra blir vi lite passiva. De får börja snurra på oss och gör 1-1, men vi rycker upp oss och det är skönt att ha ledningen inför sista perioden, tyckte målskytten Olofsson.

Tung vändning i tredje perioden

Spelet i numerärt över- och underläge återkom vi till många gånger under kvällen, så även vid Skellefteås viktiga kvittering till 2-2 från Oscar Möller. Han kunde ta vara på en retur från nära håll och skicka in pucken bakom Adam Werner i Färjestads kasse.

Utvisningarna fortsatte att komma för Färjestad och det skulle bli avgörande. Med åtta minuter kvar av tredje akten kunde Jimmie Ericsson styra in 3-2 på ett distansskott och i slutminuten prickade Bud Holloway in 4-2 i tom kasse efter en avancerad vinkelberäkning av ett skott via sargen.

– Vi gör över lag en ganska bra match. Vi hamnar i underlägen och det är starkt att vända i tredje. Det har varit barskrapat med poäng och det är skönt att kunna komma tillbaka i en match på hemmaplan. Vi måste upp med passionen och inställningen över 60 minuter, vi har startat alldeles för tamt, konstaterade matchvinnaren Jimmie Ericsson i C More.

Segern var Skellefteås tredje raka mot just Färjestad den här säsongen och de tre poängen var välbehövliga i kampen om att klättra i den extremt jämna tabellen.

Se highlights från matchen på SHL Play!