• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Skellefteå tar sikte uppåt

4 januari 2019 14:00
#SKEFBK

Skellefteå har inte fått spelet att stämma under hösten i SHL och har med sin elfteplats i tabellen en av de sämre positionerna man haft på flera år. Nu vill man bryta den nedåtgående trenden och tar sikte uppåt när Färjestad kommer på besök.


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå fick fira nyår med en elfteplats i tabellen. Ett facit ingen i Västerbotten är nöjd med och Skellefteå har inte på flera år varit så långt ner i tabellen - så här långt in i serien. Det är med andra ord upp till bevis nu för SKellefteå sopm har sikte på att nå upp till en direktplats mot kvartsdinal. Men serien är jämn och Skellefteå har endast sju poäng upp till sjätteplatsen.

– En spelare som Skellefteå verkligen vill få igång är Juhamatti Aaltonen. Den finske stjärnforwarden kom till Skellefteå för att göra poäng, men har haft problem och bara mäktat med ett mål och sex assist på 27 matcher.

– Mot just Färjestad har det dock gått bättre för Skellefteå som segrat båda matcherna tidigare under säsongen. Båda gångerna i Karlstad efter förlängning.

Noterbart Färjestad

– Färjestad slåss i toppen av tabellen men kommer nu till spel med två raka förluster i bagaget i två täta matcher mot Linköping och Brynäs.

– Dessutom har man haft problem på bortaplan under säsongen. Färjestad är faktiskt endast tionde lag i bortatabellen, och trots det är man bara två poäng från serieledning. Ett bevis på att det är i bortaspelet man har mer att hämta.

– Färjestad har sin uttalade förstemålvakt Markus Svensson skadad. Det gör att Adam Werner kommer få dra ett större lass nu och att Färjestad lånar in en ny målvakt i form av Isak Wallin från Mora.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.